ZZ.lv ARHĪVS

Latvijas 3x3 basketbolistiem sudrabs augstākās raudzes turnīrā (FOTO)

Jānis Tiltiņš

2018. gada 2. septembris 13:02

413
Latvijas 3x3 basketbolistiem sudrabs augstākās raudzes turnīrā (FOTO)

Veiksmīgs starts izdevies Latvijas 3x3 basketbola bāzes komandai, kas pašā augusta nogalē piedalījās "Masters" sērija turnīrā Ungārijas pilsētā Debrecenē. Latvijas kvartets izcīnīja 2. vietu, līdz šim uzrādot augstāko sasniegumu šāda līmeņa sacensībās.

Jelgavnieks Edgars Krūmiņš kopā ar ierasto brigādi – Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru – grupu turnīru uzsāka ar uzvaru pār Krievijas "Gagarin" ar 20:17. Savukārt otro maču ar trešo numuru izliktā Latvijas vienība aizvadīja ļoti sekmīgi, ar 21:14 sakaujot Serbijas kvartetu "Belgrade".

Arī nākamajā sacensību dienā latviešiem stājās pretim serbi. Ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar "Vrbas", kuri tika nolikti uz lāpstiņām nepilnu septiņu minūšu laikā ar 21:12. Pusfinālā Latvijas 3x3 basketbolisti ar 21:18 pārspēja Serbijas grandu "Liman", kas turnīrā bija izlikts ar otro numuru un Debrecenā triumfēja pērn. Šī mača pirmajā pusminūtē rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 4:0, tā arī neļaujot pretiniekiem panākt vismaz neizšķirtu. Cīņas gaitā serbi pietuvojās līdz 10:9 un 15:14, turklāt arī izšķirošie brīži bija sīvi, tomēr Latvijas vienība noturēja uzvaru.

Finālā gan ar 10:21 tik zaudēts pasaules ranga līderei "Novi Sad" no Serbijas, kas līdz ar to uzvarēja 22. spēlē pēc kārtas. Latvijas komanda ir vienīgā, kurai šajā sezonā spēcīgos konkurentus ir izdevies uzvarēt trīs reizes, taču šoreiz spēcīgāki izrādījās pretinieki.

Sezonas pirmo "Masters" turnīru latvieši aizvadīja pirms mēneša Kanādā, kad pamanījās piekāpties abās apakšgrupas spēlēs, bet pagājušajā nedēļā Lozannā viņi aizkļuva līdz pusfinālam. Debrecenā, ieskaitot kvalifikācijas posmu, kopumā piedalījās 16 komandas no Serbijas, Latvijas, Holandes, Čehijas, Krievijas, Slovēnijas, Ungārijas, Šveices, Vācijas un Lielbritānijas.

E.Krūmiņš šajā turnīrā savas komandas labā vidēji guva 2,8 punktus, kopā sakrājot 14 un rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņemot 23. vietu. Pēc šī posma jelgavnieks pasaules spēlētāju rangā ar 832,260 punktiem ierindojas 21. vietā.


Foto: http://www.fiba.basketball/3x3worldtour/2018