ZZ.lv ARHĪVS

Teātris sezonu sāk Ādolfa Alunāna jubilejas zīmē

zz.lv

2018. gada 2. septembris 08:12

103
Teātris sezonu sāk Ādolfa Alunāna jubilejas zīmē

Ar diviem jauniestudējumiem – Lūcijas Ņefedovas iestudētajām “Brīvnieks Olimpā” un “Šneiderienes”, kā arī Arvīda Matisona iestudējumu “Seši mazi bundzinieki” – Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris iesāks jauno sezonu, kuras pirmā puse ritēs latviešu teātra tēva 170. jubilejas zīmē. 

Iestudējums “Ādolfa Alunāna divas komēdijas “Brīvnieks Olimpā” un “Šneiderienes”, pēc Lūcijas Ņefedovas padoma sagatavotas izrādīšanai” būs skatāms Jelgavas Kultūras namā jau šodien, 2. septembrī, pulksten 16. Režisore stāsta, ka šajos gados teātrī izrādīti vairāk par pusi Ā.Alunāna darbu, un šoreiz skatītājiem tiek piedāvāts divu lugu – “Brīvnieks Olimpā” un “Šneiderienes” – apvienojums. Ā.Alunāna Jelgavas teātris bija pirmais, kurš pēckara gados atsāka iestudēt dramaturga lugas, Jelgavā tika dibināts arī viņa muzejs.

Savukārt 7. septembrī pulksten 19 un 8. septembrī pulksten 16 Jelgavas Kultūras namā būs skatāmi A.Matisona iestudētie Ā.Alunāna “Seši mazi bundzinieki”.  

Atzīmējot Ā.Alunāna jubileju, kas tiek svinēta 11. oktobrī, no 12. līdz 14. oktobrim Jelgavā notiks Ā.Alunāna lugu festivāls, kurā piedalīties aicināti tie Latvijas amatierteātri, kas ir iestudējuši kādu no viņa darbiem. Oktobrī tiks izdota arī grāmata par Jelgavas teātri, bet muzeja ekspozīciju papildinās multimediāls objekts.


Foto: no teātra albuma