ZZ.lv ARHĪVS

Pārsniegta braukšanas ātruma dēļ divās dienās trīs autovadītāji zaudē tiesības

zz.lv

2018. gada 1. septembris 16:39

249
Pārsniegta braukšanas ātruma dēļ divās dienās trīs autovadītāji zaudē tiesības

Otrdien un trešdien Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarētajām automašīnām dažādās Latvijas vietās, fiksējuši četrus autovadītājus, kuri būtiski pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu. Trim autovadītājiem jau ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs mēnešiem, savukārt ceturtajam jādodas uz lietas izskatīšanu, informē Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe.

28. augustā Bauskas novadā ap pulksten 11 policisti, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, pamanīja pārāk ātri pārvietojamies ārvalstīs reģistrētu automobili “Audi”. Pie atļautā braukšanas ātruma 90 kilometri stundā tika fiksēts ātrums 147 kilometri stundā. Autovadītājam piemērots 240 eiro naudas sods un pieņemts lēmums atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs mēnešiem.

Aptuveni stundu vēlāk Jelgavas novadā šī pati ekipāža fiksēja vēl vienu ātruma pārkāpēju – “Bentley”. Automašīnas vadītājs ar savu ārvalstīs reģistrēto spēkratu ievērojami pārsniedza noteikto braukšanas ātrumu – atļauto 90 kilometru vietā bija traucies ar 153 kilometriem stundā. Arī šajā gadījumā par ātruma pārsniegšanu autovadītājam atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trīs mēnešiem un piemērots naudas sods 250 eiro apmērā.

29. augustā Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ap pulksten 10.30 Olaines novadā fiksējuši kādu autovadītāju, kurš automašīnā “KIA” pārvietojās ar ātrumu 161 kilometri stundā atļauto 100 kilometru vietā. Arī par šo pārkāpumu atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trīs mēnešiem un piemērots 240 eiro naudas sods.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem – braucot agresīvi un pārkāpjot atļauto ātrumu, tiek apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība.


Foto: Valsts policija