ZZ.lv ARHĪVS

Zemgalē uzlabo zaļā tūrisma iespējas

zz.lv

2018. gada 30. augusts 00:00

537
Zemgalē uzlabo zaļā tūrisma iespējas

Tērvetes novadā sākusies “Interreg V-A” Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam projekta LLI-264 “Explore Zemgale by Bicycle” (“Iepazīsti Zemgali ar velosipēdu”) realizācija. Projekta mērķis ir zaļā tūrisma potenciāla uzlabošana Zemgalē. Tā laikā tiks izveidots pārrobežu velosipēdu maršruts Tērvete–Žagare, pagarināta Mūšu tīreļa dabas taka Žagares reģionālajā parkā un izbūvēta velosipēdu piedzīvojumu taka Tērvetes dabas parkā. 

Pirmajā periodā jau ir veiktas vairākas aktivitātes – projektā 13. un 14. jūnijā norisinājās Tērvetes novada domes organizētais velobrauciens, kurā piedalījās dalībnieki no Lietuvas un Latvijas. Tika apzināti velomaršrutā iekļaujamie tūrisma objekti Tērvetē un Žagarē, noteikts projektējamais velomaršruts. Savukārt no 2. līdz 6. jūlijam norisinājās biedrības “Tērvetes meža izglītības centrs” organizēta pārrobežu skolēnu nometne “Kopā Zemgalē”, kurā piedalījās skolēni no Tērvetes novada un Žagares ģimnāzijas Lietuvā. Nometnes tēmas bija seno Zemgales zemju dabas un vēsturiskais mantojums, tradīcijas un kultūra, tūrisma iespēju apzināšana. Jauniešiem bija iespēja izpētīt, viesoties un gūt iespaidus velosipēdu maršrutā ietveramajos tūrisma objektos, apgūt vides un  meža zinības, iepazīt Zemgales kultūras un dabas mantojumu, piedalīties sportiskās aktivitātēs un pārgājienos.

Pārrobežu projektā apvienojušies vairāki partneri – Žagares reģionālais parks, Tērvetes novada pašvaldība, biedrība “Tērvetes meža izglītības centrs” un Lietuvas Dabas mantojuma fonds. Projekta partneru atrašanās abu valstu pierobežas zonā rosināja veidot kopīgu pārrobežu tūrisma produktu. Projekta realizācijas gaitā plānots veicināt potenciālo tūristu interesi par reģionu, ņemot vērā šī brīža tūristu apmeklējuma tendences un intereses, palielināt jauniešu zināšanas par saglabātajām dabas un kultūras vērtībām un sekmēt vietējo iedzīvotāju motivāciju un spēju piedalīties tūrisma pakalpojumu sniegšanā. Projekta laikā tiks veidots pasākumu komplekss, lai veicinātu ilgāku tūristu uzturēšanos reģionā – veidotu Zemgales pierobežu kā pievilcīgu, ilgtspējīgu un atpazīstamu tūrisma galamērķi.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums projektam – 519 303,70 eiro, projekta īstenošanas laiks līdz 2020. gada 4. martam.



Biedrība “Tērvetes meža izglītības centrs”

Publicitātes foto