ZZ.lv ARHĪVS

Dāmu volejbola izlasei ZOC hallē otrais zaudējums (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 27. augusts 11:11

1982
Dāmu volejbola izlasei ZOC hallē otrais zaudējums (FOTO)

Latvijas sieviešu volejbola izlase, kuras sastāvā iekļautas arī VK “Jelgava” spēlētājas Linda Liniņa (libero) un Kristīne Dzierkale (pirmais temps), svētdien Zemgales Olimpiskajā centrā aizvadīja savu otro mājas spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, piekāpjoties Rumānijas izlasei ar 0:3. 

Cīņā par tiesībām startēt nākamā gada Eiropas čempionātā Latvijas valstsvienības konkurentes apakšgrupā ir Spānija, Bosnija un Hercegovina un Rumānija, kas pēc 3:0 (25:11, 25:18, 25:22) uzvaras pirms četrām dienām savās mājās bija ieradusies Jelgavā uz atbildes maču. Pēc spēles, kurā mājinieces šoreiz pa setiem spēja tikt vien līdz 13, 13 un 15 punktiem, galvenā trenere Inguna Minusa atzina, ka izbraukumā padevušās agresīvākas serves un līdz ar to labāks sanācis arī pašu veidotais uzbrukums. Jelgavā rumānietes pārliecinoši dominēja visos spēles elementos un ar trešo uzvaru četrās spēlēs nostiprināja savas līderpozīcijas apakšgrupā.

Eiropas čempionātam kvalificēsies grupas divas labākās vienības. Mūsu valstsvienība ir vienīgā, kas pirmo apli noslēdza bez uzvarām un joprojām palikusi bez punktiem. Turnīra pēdējās divas spēles norisināsies janvārī, kad Latvija vispirms savā laukumā uzņems Bosniju un Hercegovinu, bet pēc tam izbraukumā spēlēs pret Spāniju. “Strādāsim un gatavosimies,” teic galvenā trenere, pastāstot arī, ka izlase atkal kopā nāks decembrī un, iespējams, tai būs vēl kāds spēlētāju papildinājums.

Vērtējot mūsējo sniegumu kvalifikācijas turnīrā uz trīs konkurentvienību fona, viņa uzsver, ka sāncenšu komandās pārsvarā spēlē volejbolistes no profesionāliem klubiem, kur ziemā intensīvi tiek strādāts fiziskās un tehniskās sagatavotības treniņos. “Ar izlasi līdzīgi strādājām jūnijā, un darbs deva rezultātu, bet ar to bija par maz,” secina trenere.

Zemgales Olimpiskā centra halli viņa atzīst par spēlēm labu mājvietu un komandas vārdā teic paldies līdzjutējiem, kas “atbalsta, lai kā mums iet”.



Foto: Ruslans Antropovs