ZZ.lv ARHĪVS

Brīvdienās Valgundē degusi meža cirsma 3000 kvadrātmetru platībā

zz.lv

2018. gada 27. augusts 10:55

165
Brīvdienās Valgundē degusi meža cirsma 3000 kvadrātmetru platībā

Laika posmā no 24. augusta pulksten 6.30 līdz 27. augusta pulksten 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 36 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi –, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros Elektrības ielā Dobelē dega sausā zāle 400 kvadrātmetru platībā, Loka maģistrālē puskvadrātmetra platībā un Satiksmes ielā kvadrātmetra platībā Jelgavā dega atkritumi, Dobeles novada Dobeles pagastā dega meža zemsedze 1,2 hektāru platībā, Jelgavas novada Valgundes pagastā dega meža cirsma 3000 kvadrātmetru platībā, Valgundes pagastā dega atkritumi 15 kvadrātmetru platībā, Ozolnieku novada Ozolnieku pagastā dega zaru kaudze desmit kvadrātmetru platībā.

Trīs diennaktīs saņemti trīs izsaukumi, tai skaitā uz Dobeles novada Penkules pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījumiem ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Vēl trīs izsaukumi saņemti saistībā ar uz ceļa braucamās daļas nolūzušiem kokiem. Visos gadījumos, tostarp Dobeles novadā, ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja nolūzušos kokus un atbrīvoja ceļa braucamo daļu.


Foto: pixabay.com