ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas dāmu basketbols uzņems jaunus apgriezienus

Jānis Tiltiņš

2018. gada 26. augusts 12:28

342
Jelgavas dāmu basketbols uzņems jaunus apgriezienus

Basketbola klubs "Jelgava" nācis klajā ar paziņojumu, ka 2018./2019. gada sezonā kluba paspārnē tiks veidota sieviešu komanda "Jelgava/BJSS", kas startēs apvienotajā Latvijas–Igaunijas sieviešu basketbola līgā (LSBL). Komandas oficiālo pieteikumu apstiprinājusi Latvijas basketbola savienība.

Komandas galvenais treneris būs basketbola speciālists Harijs Zelčs, kurš pērnajā sezonā ar Jelgavas BJSS U-19 vecuma grupas meitenēm izcīnīja sudraba medaļas. Gadu gaitā treneris izaudzinājis vairākas basketbolistes, kuras regulāri pārstāvējušas Latvijas jauniešu izlases. Jaunizveidotās komandas rindas pārstāvēs esošās un bijušās BJSS audzēknes.

Jelgavas basketbola vēstures grāmatā tiek veikts jauns ieraksts. Pēc pagājušās sezonas U-19 jelgavnieču snieguma loģisks solis bija augstākā līmeņa komandas izveide Jelgavā. Mūsu basketbolistes Katrīne Kārkle, Diāna Dude un Sindija Smirnova jau 2017./2018. gada sezonā slīpēja meistarību un smēlās pieredzi LSBL, pārstāvot Rīgas Stradiņa universitātes vienību, bet Jelgavas BJSS audzēkne Janeta Rozentāle, kas turpinās karjeru Amerikā, divas sezonas spēlēja "TTT Rīga" fārmklubā.

Turklāt "Jelgavas/BJSS" dāmu vienībai, iespējams, jau šosezon pievienosies papildspēki no U16 vecuma grupas meiteņu BJSS komandas, kuru trenē Gatis Justovičs. Basketbola speciālista labākās audzēknes jau pagājušās sezonas izskaņā 14 un 15 gadu vecumā debitēja pie 18–19 gadu vecām sportistēm. Jelgavā aug arī vēl jaunāka paaudze ar mazajām basketbolistēm, kuras trenē Gundega Vaščenko un Ilze Upeniece.

2017./2018. gada sezonā Latvijas–Igaunijas līgā piedalījās 13 komandu, kas tika sadalītas elites un starptautiskajā divīzijā, izspēlējot regulāro čempionātu un pavasarī play-off spēles. Par līgas čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.


Foto: Ruslans Antropovs