ZZ.lv ARHĪVS

3x3 basketbolisti pasaules tūres posmā aizkļūst līdz pusfinālam

Jānis Tiltiņš

2018. gada 26. augusts 12:17

40
3x3 basketbolisti pasaules tūres posmā aizkļūst līdz pusfinālam

Latvijas vīriešu 3x3 bāzes komanda aizvadītajā nedēļas nogalē ar divām uzvarām iesāka Šveices pilsētas Lozannas "Masters" sērija turnīru. Savukārt sacensību otrajā dienā pēc uzvarētās cīņas ceturtdaļfinālā latviešiem pietrūka jaudas un precizitātes pusfinālā.

Ar ceturto numuru izliktā Latvijas komanda grupu turnīru iesāka ar uzvaru pār mūsu dienvidu kaimiņu komandu no Kauņas ar 12:10, bet sacensību pirmās dienā vēlajā vakara mačā ar 21:14 tika apspēlēta "Humpolec" no Čehijas.

Ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas trīs vienības no Serbijas, un jau bija zināms, ka uzvaras gadījumā pusfināls būs pret serbu "Liman". Ceturtdaļfinālā Latvijas 3x3 izlases kvartets Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars ar 21:9 sakāva Holandes pārstāvēto komandu "Amsterdam".

Pusfināla maču iesāka sekmīgāk pretinieki. Serbu "Liman" ātri panāca 8:2 un turējās vadībā. Latviešu pretinieki bija agresīvi groza apakšā un precīzi no tālās distances, neļaujot mūsu vīriem tā kārtīgi iesaistīties cīņā par uzvaru, maču pabeidzot pirms spēles laika ar 21:10.

Finālā divu Serbijas komandu duelī ar 21:20 uzvarēja "Novi Sad", pieveicot Latvijas pāridarītājus "Liman". Latvijas komanda turnīru noslēdza 3. vietā.

Lozannas "Masters" turnīrā piedalījās 13 vienības no Serbijas, Latvijas, Šveices, Slovēnijas, Čehijas, Holandes, Francijas, Lietuvas un Igaunijas.

Nākamais "Masters" pasaules tūres posms paredzēts 30.–31. augustā Ungārijas pilsētā Debrecenā. Uz šīm sacensībām dosies arī Latvijas komanda. Konkurence solās būt milzīga, jo turnīrā startēs 16 ļoti spēcīgas vienības, tajā skaita Lozannas posma abas finālistes.


Foto: http://www.fiba.basketball/