ZZ.lv ARHĪVS

Zemgales amatniekus aicina piedalīties praktiskajās darbnīcās

Zemgales amatniekus aicina piedalīties praktiskajās darbnīcās

Zemgales amatnieki tiek aicināti pieteikties dalībai kādā no piecām radošām un praktiskām darbnīcām – tekstils, stikls, koks, keramika un papīrs –, informē Dobeles novada pašvaldībā.

2017. gada pavasarī Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs sadarbībā ar Anīkšču Mākslas inkubatoru–mākslas studiju un Panevēžas Biznesa centru sāka īstenot pārrobežu projektu “Nodarbinātība un uzņēmējdarbība bez robežām”, lai motivētu vietējos amatniekus attīstīt jaunas biznesa idejas un uzlabotu savu produktu konkurētspēju radošās amatniecības materiālu jomās – tekstils, stikls, koks, keramika un papīrs. Šovasar noslēdzās 11 dienu apmācību cikls, kurā piedalījās vairāk nekā 80 amatnieku no Latvijas un Lietuvas.

Pieteikties dalībai darbnīcās var, Dobeles novada pašvaldības mājaslapā aizpildot pieteikuma anketu, kā arī izpildot dalībnieku izvēles kritērijus. Tie ir šādi: amatnieks rada produktus kādā no jomām, ir izveidojis sava uzņēmuma zīmolu vai tas ir izstrādes stadijā, amatniekam ir idejas par jaunu produktu izstrādi, viņa klienti seko jaunumiem uzņēmuma “Facebook” profilā vai interneta mājaslapā, vēlamas nelielas datorlietošanas prasmes kādā no datorgrafikas programmām, amatnieks ir aktīvs savu produktu pārdevējs internetā un/vai gadatirgos un citos pasākumos.

Tikšanās ar potenciālajiem dalībniekiem notiks 29. un 30. augustā Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrā (laiki iepriekš tiks saskaņoti ar katru individuāli).

Dalība darbnīcās – bez maksas. Piedalīties var tikai vienā no darbnīcām.