ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieki iegūst zeltu JLSS kausa izcīņā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 21. augusts 09:22

1622
Jelgavnieki iegūst zeltu JLSS kausa izcīņā (FOTO)

18. un 19. augustā Jelgavas Ledus hallē norisinājās pirmais Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) rīkotais hokeja turnīrs “JLSS Kauss 2018” U-15 jauniešu vecuma grupā. Sešu komandu konkurencē “Jelgava LSS” jaunieši izcīnīja uzvaru, atstājot otrajā vietā komandu “Ozolnieki Juniors”, bet trešajā – HS “Rīga”.

Divu dienu intensīvā turnīrā tikās sešas komandas U-15 vecuma grupā – “Jelgavas LSS”, “Kurbads”, “Ozolnieki Juniors”, “HS Rīga”, “Brocēni NBJSS”, “Saulys/BTA Kaunas” (Lietuva) – un aizvadīja pa vienai spēlei ar katru komandu. Iepriekšējā sezonā komandas sacentās Latvijas bērnu un jauniešu čempionātā (LBJČH) U-14 vecuma grupā, kurā jelgavnieki ieņēma septīto vietu, “Ozo Stars” (“Ozolnieki Juniors” iepriekšējais nosaukums) – otro vietu, “Kurbads” – ceturto, “HS Rīga” – sesto, “Brocēnu NBJSS” – devīto.

Turnīrs jelgavniekiem uzreiz sākās ar Zemgales derbiju – spēli pret komandu “Ozolnieki Juniors” (treneris Jēkabs Rēdlihs). Abu komandu principiālā cīkstēšanās balstās uz tā, ka Ozolnieku vienība izveidojās no bijušajiem JLSS audzēkņiem, un tagad abām komandām ir principiāli pierādīt otrai, kura ir izaugusi par spēcīgāko. JLSS spēles gaitā spēja parādīt, ka vasaras nodarbības ir nesušas savus augļus, un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1 (0:1; 1:0; 1:0).

Otro spēli jelgavnieki aizvadīja pret komandu “Brocēni NBJSS” – vienu no neērtākajām komandām, kura vienmēr cīnās līdz pēdējam. “Brocēni NBJSS” ir vienīgā komanda, kura spēj Latvijas mazpilsētā izveidot spēcīgu hokeja kolektīvu, neskatoties uz ļoti nelieliem cilvēku resursiem. Arī šoreiz brocēnieši spēja sagādāt “pārsteigumu”, atspēlējoties no rezultāta 0:2 un noslēdzot pamatlaiku ar rezultātu 2:2 (1:0; 1:2; 0:0). Tomēr pēcspēles metienos precīzāki bija JLSS spēlētāji, kuri rezultātā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2.

Trešajā spēlē jelgavnieki tikās ar HK “Kurbads” (treneris Toms Bluks) vienību un pieveica tos ar “sauso” rezultātu – 3:0 (1:0; 1:0; 1:0). JLSS samērā vieglā uzvara bija saistīta ar to, ka “Kurbads” startēja bez divām savām spēcīgajām maiņām, kuras piedalījās citā turnīrā.

Ceturtajā spēlē JLSS viegli tika galā ar vienaudžiem no Lietuvas – “Saulys/BTA Kaunas” (treneri Jakšis Bens un Vladimirs Parhomenko), pārspējot tos ar rezultātu 3:1 (1:0; 2:0; 0:1). “Saulys/BTA Kaunas” pagājušā sezonā startēja LBJČH U-14 B grupā, kurā izcīnīja otro vietu, bet jelgavnieku U-14 šajā grupā ieņēma devīto vietu.

Piektā spēle JLSS bija ārkārtīgi svarīga, jo zaudējuma gadījumā komanda paliktu trešajā vietā. Cīņa ar “HS Rīga” (treneri Igors Smirnovs un Edgars Kamoliņš) nebija no vieglākajām, tomēr jelgavnieki spēja pierādīt, ka ripas kontrole ir viņu spēcīgākā puse. Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:1 (1:0; 0:0; 1:1) jelgavnieku labā.

Rezultatīvākais JLSS uzbrucējs Reinards Dāvis Pētersons turnīra gaitā guva piecus vārtus un izdarīja divas rezultatīvās piespēles. Viņam pietrūka divu punktu, lai kļūtu par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, kā tituls tika piešķirts “Brocēni NBJSS” uzbrucējam Kevinam Strādniekam (6+2). Toties par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts JLSS spēlētājs Lukas Bukatovs, kurš ielaida vismazāk ripu savos vārtos. Jelgavnieku komandu turnīram sagatavoja treneri Artjoms Ogorodņikovs un Igors Ļebedevs (abi no HK “Zemgale/LLU”). 


Foto: Ruslans Antropovs