ZZ.lv ARHĪVS

Pārbaudes spēli pret HK “Prizma” jelgavnieki aizvada ar uzvaru (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 19. augusts 16:28

545
Pārbaudes spēli pret HK “Prizma” jelgavnieki aizvada ar uzvaru (FOTO)

Gatavojoties jaunajai “Optibet” hokeja līgas sezonai, HK “Zemgale/LLU” 17. augustā “Volvo SC” ledus hallē aizvadīja savu otro pārbaudes spēli pret HK “Prizma”. Pretiniekam sastāvs bija nokomplektēts ar spēcīgiem spēlētājiem, bet jelgavnieki spēja panākt uzvaru ar rezultātu 5:1 (2:1; 1:0; 2:0).

Spēle sākās ar komandu abpusējiem uzbrukumiem un pozicionālo cīņu, kurā daudz darba bija abu komandu vārtsargiem. HK “Zemgale/LLU” vārtus sargāja Rihards Cimermanis, bet rīdziniekiem – poļu izcelsmes leģionārs no ASV Raiens Maļinovskis, kurš divas sezonas ar pauzēm ir spēlējis Eiropas klubos. Spēles rezultātu sestajā minūtē atklāja HK “Zemgale/LLU” spēlētāji. Pretinieku zonā iemetienā ripu izcīnīja Rustams Begovs un Artjoms Ogorodņikovs, bet ASV leģionāra vārtos to ieraidīja Rūdolfs Prūsis – 1:0. Trešdaļas vidū pēc Georgija Pujaca piespēles HK “Prizma” uzbrucējs Edijs Brahmanis neskatoties izdarīja metienu no iemetiena apļa laukuma un trāpīja ripu vārtu tālajā augšējā stūrī, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Pēc pusotras minūtes HK “Zemgale/LLU” aizsargs Krišs Grundmanis ar precīzu piespēli ātrā pretuzbrukumā aizsūtīja uzbrucēju Rustamu Begovu. Begovs gar kreiso malu ieslīdēja pretinieka zonā un no borta precīzi ieraidīja ripu tālajā stūrī, izvirzot jelgavniekus vadībā ar rezultātu 2:1.

Otrajā trešdaļā HK “Prizma” spēlētāji pārsvarā spēlēja mazākumā, jo bija paspējuši nopelnīt sešus noraidījumus. Vairākumi ļāva HK “Zemgale/LLU” kontrolēt ripu un spēles gaitu, liekot nedaudz “nosalt” vārtsargam Rihardam Cimermanim. Vairākuma izspēle jelgavniekiem īsti nepadevās, jo no sešiem pārākumiem izdevās realizēt tikai vienu. Trešdaļas otrajā pusē aizsargs Niklāvs Balgalvis izdarīja spēcīgu raidījumu no zilās līnijas, bet pie vārtiem ripas lidojumu izmainīja uzbrucējs Rūdolfs Prūsis, panākot rezultātu 3:1.

Trešā trešdaļa pagāja ar HK “Zemgle/LLU” pārsvaru, kuru gan pašiem nācās bremzēt ar noraidījumiem. Jelgavnieki piecas reizes palika mazākumā, bet rīdzinieki tikai trīs. Tomēr tas nespēja ietekmēt spēles rezultātu. Otrajā trešdaļas pusē atmodās “liepājnieku trio”, kurā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Māris Miezis. Pirmajā reizē viņam asistēja Aleksandrs Novikovs, bet otrajā – Valentīns Feoktistovs. Trešdaļas gaitā arī  jelgavnieki pielaida kļūdas aizsardzībā, bet HK “Prizma” spēlētāji tās neizmantoja un bija spiesti piekāpties ar rezultātu – 1:5.

HK “Zemgale/LLU” aizsardzībā šajā spēlē varēja spēlēt Rinalds Rosinskis, kurš iepriekšējā spēlē guva savainojumu. Aizsardzības līniju papildināja aizsargs Kristaps Jākobsons, kurš bija plānojis startēt Krievijas VHL klubā, bet sarežģītas atlases sistēmas dēļ tas nav izdevies. Uzbrukumā pievienojās viens no rezultatīvākajiem pagājušās sezonas HK “Mogo” uzbrucējiem Rustams Begovs un Juliāns Misjus – trešais rezultatīvākais HK “Rīga” spēlētājs no Krievijas MHL līgas, kuram pagājušajā sezonā bija parakstīts līgums ar HK “Dinamo Rīga” (spēlēs gan nepiedalījās).

Par prieku HK “Zemgale/LLU” atbalstītājiem, mājas ledus hallē jelgavnieki aizvadīs pārbaudes spēli ar Latvijas čempioniem HK “Kurbads”. Spēle Jelgavas Ledus hallē notiks 22. augustā pulksten 19. Ieeja bez maksas.

Komandu sastāvi pārbaudes spēlē:

HK “Zemgale/LLU”: vārtsargi – Rihards Cimermanis, Reinis Petkus; aizsargi – Kristaps Jākobsons, Rinalds Rosinskis, Rimants Zeilis, Aleksejs Popovs, Krišs Grundmanis “C”, Niklāvs Balgalvis, Iļja Makarovs, Reinis Švēdenbergs; uzbrucēji – Māris Miezis, Valentīns Feoktistovs “A”, Aleksandrs Novikovs, Ričards Bernhards, Vladislavs Adeļsons, Juliāns Misjus, Rūdolfs Prūsis, Rustams Begovs, Artjoms Ogorodņikovs, Kristers Bormanis, Kristaps Millers, Māris Mežsargs.

HK “Prizma”: vārtsargi – Ryan Malinowski, Normunds Borškovics; aizsargi – Maksims Širokovs, Georgijs Pujacs, Krists Apsītis, Juris Bērziņš, Aleksandrs Jerofejevs, Rihards Ķuzis, Artūrs Treimanis, Mārtiņš Pēteris Barkāns; uzbrucēji – Armands Bērziņš, Edijs Brahmanis, Sergejs Pečura, Kristaps Riekstiņš, Andrejs Smirnovs “C”, Roberts Jekimovs, Kristaps Liepa, Edgars Beizaks, Pjotrs Slyhovs, Kārlis Tiltiņš, Boris Bezsmertnij, Valters Apfelbaums. 


Foto: Ruslans Antropovs