ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas pilsētas bibliotēkā atklāta izstāde “Stāstu sega Latvijai” (FOTO)

zz.lv

2018. gada 19. augusts 14:31

1358
Jelgavas pilsētas bibliotēkā atklāta izstāde “Stāstu sega Latvijai” (FOTO)

Ar tenora Jāņa Kurševa, soprāna Zanes Rožkalnes un ģitārista Endija Rožkalna dalību Jelgavas pilsētas bibliotēkā atklāta ceļojošā izstāde “Stāstu sega Latvijai”, kas bibliotēkā būs skatāma līdz 5. septembrim.

“Stāstu sega Latvijai” ir projekts, kura laikā izveidota lielizmēra tekstilmozaīkas sega no daudziem gabaliņiem, ko darinājuši latvieši, kuri dzīvo ārpus Latvijas, vēsta bibliotēka. “Stāstu segas” mērķis ir atklāt un veicināt ārzemēs dzīvojošo latviešu piederību Latvijai, ieguldot kopīgā rokdarbā gan savas domas par Latviju, gan arī darbu. Projekts devis iespēju latviešiem ārzemēs visās paaudzēs aktīvi darboties līdzi Latvijas simtgadē neatkarīgi no dzīvesvietas, vecuma un valodas spējām.

Projektā tika saņemti pavisam 1097 kvadrātiņi no visas pasaules – ASV (564), Eiropas (188), Kanādas (183), Austrālijas (117), Āfrikas (12) un pat Āzijas valstīm (8). Segu kopā sašuvušas Lielvārdes uzņēmuma “Linu māja” meistares.

Darinātāju pierakstītie stāsti un laba vēlējumi Latvijai dzimšanas dienā ievadīti multimediju prezentācijā. Ikviens skatītājs datorā var palielināt bildes un labāk apskatīt katru segas kvadrātiņu, kā arī iepazīt darinātāju stāstus.


Foto: Ruslans Antropovs