ZZ.lv ARHĪVS

Dabas velšu tirgus Svētes pagasta “Vilkos” pārsteidz ar interesantiem produktiem (FOTO)

zz.lv

2018. gada 19. augusts 11:58

7658
Dabas velšu tirgus Svētes pagasta “Vilkos” pārsteidz ar interesantiem produktiem (FOTO)

Mājīgā, radošā un ģimeniskā gaisotnē sestdien Jelgavas novada Svētes pagasta zemnieku saimniecībā “Vilki” norisinājās “Leader” sadarbības projekta “Vietējo ražotāju konkurētspējas, sadarbības un atpazīstamības veicināšana” vasaras sezonas noslēguma pasākums – Dabas velšu tirgus, kā arī jaunā tūrisma maršruta “Zemgales saimnieki aicina ciemos!” atklāšana.

“Ir satraukums, bet arī prieks. Lai gan paši esam tirgojušies tirdziņos “Zemnieka cienastā” un Salaspils botāniskajā dārzā, paši šādu tirdziņu rīkojam pirmo reizi. Mums gan ir paveicies ar pasākuma organizatoriem – Lauku partnerību “Lielupe” –, kas paveica darba lielāko daļu,” atzīst zemnieku saimniecības “Vilki” saimniece Lauma Puriņa. Viņa, abas mazās meitas, vīrs un Laumas māte viesus sagaidīja, uzposušies īpašos tērpos. Par tirdziņa stendu noformējumu un piemērotu tērpu izvēli saimniece slavē arī tirgotājus.

Tirdziņā piedalījās 27 tirgotāji, piedāvājot plašu preču klāstu – vīnus, rokdarbus, ķiploku, piparmētru, čili piparu produktus, medu, saldumus, irbeņu ogu un ābolu produktus, dārzeņu čipsus, kā arī Latvijā izaudzētus eksotiskos augļus, garšaugu, krūmu un koku stādus un vēl citus.

Savu veikumu prezentēja arī tūrisma maršrutā “Zemgales saimnieki aicina ciemos!” iekļautie desmit saimnieki.

Piemēram, Ronalds Kreilis no Jelgavas novada Valgundes pagasta stāsta, ka savā saimniecībā audzē 64 čili piparu šķirnes un ir lielākais čili piparu audzētājs Latvijā.

No čili pipariem viņš ir radījis vairāk nekā 30 produktu, kurus varēja degustēt, sākot ar maigāko līdz pat pasaulē asākajam čili piparam, kas ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā. Pērn viņš izaudzējis 2,5 tonnas čili piparu, to visu pārstrādājis un realizējis. Kā radusies biznesa ideja? “Elementāri. Latvijā neko tādu nevarēja dabūt,” teic Ronalds.



Foto: Andra Ozola. Vairāk lasiet 23. augusta “Zemgales Ziņās”