ZZ.lv ARHĪVS

“Bauskas alus” ražotnē, kur top alus kā zītars (FOTO)

Andra Ozola

2018. gada 16. augusts 10:17

2531
“Bauskas alus” ražotnē, kur top alus kā zītars (FOTO)

“Bauskas alus” ražotnes celtniecība sākta 1979. gadā Mūsas upes krastā, bet 1981. gada decembrī saražota pirmā produkcija. Vispirms veikalu plauktos nonāca “’Rīgas alus”, “Martas alus” un “Senču alus”. Tiem 1982. gadā pievienojās tautā iemīļotais “Bauskas gaišais speciālais” un “Bauskas tumšais speciālais” – aldara Kārļa Zālīša roku darbs. K.Zālītis kļuva arī par pirmo alus darītavas vadītāju. 
Bet Bauskā alu cieņā tur jau kopš 16. gadsimta, kad to brūvēja pils iedzīvotāju vajadzībām un svinībām, tāpēc Bauskas pils attēls rotā “Bauskas alus” darītā miestiņa etiķeti.

“Bauskas alus” darītavā alus ražošana notiek saskaņā ar klasisko tehnoloģiju, kas garantē nemainīgu kvalitāti. “No iesala sagatavošanas līdz gatavam alum paiet 42 dienas. Reiz, ciemojoties pie kaimiņiem putnu gaļas ražotājiem “Lielzeltiņos”, uzzināju, ka pie viņiem broilers jeb gatava vista izaug ātrāk – 30–32 dienās,” stāsta SIA “Bauskas alus” valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 16. augusta “Zemgales Ziņās”