ZZ.lv ARHĪVS

Nododot asinis, palīdz grūtībās nonākušajiem (FOTO)

Santa Logina

2018. gada 16. augusts 09:35

1921
Nododot asinis, palīdz grūtībās nonākušajiem (FOTO)

“Tas ir labs darbs, ko mēs šeit darām – palīdzēt citiem cilvēkiem, kas nonākuši grūtākā brīdī,” stāsta Jelgavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas Izglītības un vides projektu vadītājs Gatis Kasparinskis. Pašvaldības telpās sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru vakar tika rīkota Donoru diena.

Kā novēroja “Ziņas”, rosība pašvaldībā valdīja jau no paša rīta un tiem, kas vēlējās nodot asinis, bija pat jāuzgaida. G.Kasparinskim šī bija ceturtā reize, kad viņš ziedoja asinis, un visas četras viņš to darījis tieši novada Donoru dienā. Citus, kas šaubās – nodot asinis vai ne, viņš iedrošina – procedūra nav gara, un ar katru reizi pašsajūta tās laikā uzlabojas. “Organisms pierod. Asiņu nodošana nerada ne sāpes, ne kādus citus pārdzīvojumus. Kā māsiņa teica – viss ir galvā,” secina G.Kasparinskis.

Savukārt otro reizi asinis nodeva Agate Vasiļjeva. Pirmo reizi tas noticis pērn oktobrī. “Nevajag nākt ar bailēm, bet apziņu, ka varam palīdzēt citam,” saka Agate un spriež, ka arī turpmāk noteikti ziedos asinis.

Vakar asinis pašvaldībā kopumā ieradās nodot 63 donori, un veselības stāvoklis vai citi apstākļi ļāva to darīt 54 cilvēkiem (no tiem 15 bija pirmreizējie donori), informē Valsts asinsdonoru centrs.

Ikdienā asinis var nodot arī Jelgavas slimnīcā. Ar prasībām, kas jāievēro pirms asiņu nodošanas, var iepazīties Valsts asinsdonoru centra mājaslapā.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 16. augusta “Zemgales Ziņās”