ZZ.lv ARHĪVS

Zemgalē trīs dienās trīspadsmit izsaukumu par sausās zāles degšanu

zz.lv

2018. gada 13. augusts 14:02

0
Zemgalē trīs dienās trīspadsmit izsaukumu par sausās zāles degšanu

Laika posmā no šī gada 10. augusta pulksten 6.30 līdz 13. augusta pulksten 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 54 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros Jelgavā Dobeles ielā un Dobeles šosejā dega vieglās automašīnas, Malkas ceļā un Zirgu ielā dega atkritumi, Jelgavas novada Platones pagastā dega atkritumi 20 kvadrātmetru platībā, Dobelē Krišjāņa Valdemāra ielā dega lapu kaudze, Dobeles novada Annenieku pagastā dega meža zemsedze 0,5 hektāru platībā.

Trīs diennaktīs saņemti 13 izsaukumi par sausās zāles degšanu – Jelgavas novada Vilces pagastā zāle dega viena hektāra platībā, Jelgavas novada Zaļenieku pagastā – 2000 kvadrātmetru platībā, Līvbērzes pagastā dega meža zemsedze, krūmi un sausā zāle 2,4 hektāru platībā.

Aizvadītajās diennaktīs saņemti desmit izsaukumi, kur palīdzība bija nepieciešama saistībā ar vēja un negaisa radītiem postījumiem Zemgalē. Izsaukumi bija saistīti ar ceļa braucamās daļas atbrīvošanu no nolūzušiem kokiem.


Foto: no arhīva