ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā sadeg auto, Cenu pagastā – siens

zz.lv

2018. gada 10. augusts 11:45

870
Jelgavā sadeg auto, Cenu pagastā – siens

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Vendija Pikše.

Šonakt pulksten 1 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Kārklu ielu Jelgavā, kur ar atklātu liesmu pilnā platībā dega vieglā automašīna. Ugunsgrēku izdevās likvidēt pulksten 1.32.

Savukārt Jelgavā Palīdzības ielā vakar dega sausā zāle 50 kvadrātmetru platībā, bet Atmodas ielā – atkritumi trīs kvadrātmetru platībā.

Pulksten 19.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ozolnieku novadu Cenu pagastu, kur dega siens 1000 kvadrātmetru platībā. Pulksten 20.25 šis ugunsgrēks likvidēts.

VUGD palīdzība bija nepieciešama arī citur Zemgalē.

Vakar pulksten 13.39 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rundāles novada Svitenes pagastu, kur dega salmu ruļļu prese un labības rugāji sešu hektāru platībā. Pulksten 15.25 šis ugunsgrēks nodzēsts.

Pulksten 13.04 saņemts izsaukums uz Bauskas novada Codes pagastu, kur dega zari un riepas 40 kvadrātmetru platībā un labības rugāji četru hektāru platībā. Pulksten 13.53 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt Engures novada Lapmežciema pagastā dega meža zemsedze 500 kvadrātmetru platībā, bet Tukuma novada Pūres pagastā dega salmu ķīpas 50 kvadrātmetru platībā.

Tāpat palīdzība bija nepieciešama Dārza ielā Tukumā, kur no koka vajadzēja nocelt kaķi, un divās pirmsskolas izglītības iestādēs – Kalna ielā Salā un Skolas ielā Ceraukstē – bija nepieciešams neitralizēt lapseņu un iršu pūžņus.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 95 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.



Aculiecinieka foto