ZZ.lv ARHĪVS

Zaļeniekos top Restaurācijas nams

Andra Ozola

2018. gada 9. augusts 16:14

593
Zaļeniekos top Restaurācijas nams

Jelgavas novada Zaļenieku Komerciālajā un amatniecības vidusskolā (KAV), kādreizējā Zaļās muižas zirgu stallī, kas daudzus gadus kalpojis arī kā skolas internāts, patlaban notiek intensīvi būvdarbi un rosās celtnieki. Tur top Restaurācijas nams, kuru plānots atklāt pēc gada.

Restaurācijas nams tiek veidots “Interreg” Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Darba vidē balstītas apmācības uzsākšana būvniecības un re­staurācijas nozarēs Zemgalē un Panevēžā” īstenošanas gaitā. 

“Restauratoriem šajā ēkā tiks izveidotas divas lielas darbnīcas – mūra un koka darbiem. Savukārt ēkas otrajā stāvā paredzētas semināru telpas un mazākas darbnīcas krāsotājiem, apzeltītājiem un citiem, kā arī tiks iekārtoti darba kabineti un laboratorijas. Šeit restauratora prasmes varēs iegūt ne tikai mūsu audzēkņi, kuri četru gadu programmā apgūst restauratora asistenta profesiju, bet kursos tiks apmācīti arī pieaugušie – dažādu celtniecības organizāciju pārstāvji, jo šai profesijai praktiski nav vecuma ierobežojuma,” stāsta Zaļenieku KAV direktore Lilita Leoho.


Foto: Andra Ozola. Visu rakstu lasiet 9. augusta “Zemgales Ziņās”