ZZ.lv ARHĪVS

Vaidera kausa izcīņā uzvar Jelgavas futbolisti, bet no mediju komandām labākie lietuvieši

LETA

2018. gada 9. augusts 10:23

75
Vaidera kausa izcīņā uzvar Jelgavas futbolisti, bet no mediju komandām labākie lietuvieši

Sporta žurnālista Artura Vaidera piemiņas kausa izcīņā otrdien Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā uzvarēja mājinieku komanda, bet no mediju vienībām labākie bija lietuvieši.

Vaidera piemiņas kausa izcīņa notika otro reizi, šoreiz piedaloties četrām komandām.

Uzvaru svinēja Jelgavas pilsētas un organizatoru apvienotā komanda, kura uzvarēja visās trīs spēlēs, ar 7:1 sagraujot Latvijas mediju komandu, ar 6:1 pārspējot viņu kolēģus no Igaunijas, bet ar 2:1 lietuviešu žurnālistus.

Latvijas mediju izlase turnīrā ieņēma trešo vietu, jo ar 5:2 pārspēja igauņu kolēģus, bet ar 1:3 zaudēja lietuviešiem, kuri ar tādu pat rezultātu uzvarēja Igauniju, līdz ar to bija labākie starp mediju vienībām.

Latvijas mediju godu pārstāvēja Viktors Sopirins un Ilvars Koscinkevičs no Latvijas Futbola federācijas, aģentūras LETA sporta ziņu redaktors Almants Poikāns, Latvijas Televīzijas sporta žurnālists Matīss Timofejevs, portāla sportacentrs.com žurnālisti Agris Suveizda un Miķelis Osis, Kārlis Zariņš, kurš darbojas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" preses dienestā, Latvijas radio žurnālists Jānis Lazdāns un Jānis Pakalns no "Best4Sport TV".

Turnīra atklāšanas ceremoniju apmeklēja un kopā ar Inesi Vaideri klātesošajiem veiksmi novēlēja arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs.

Uzvarētāju komandā par labāko tika atzīts Kristians Kareļins, Latvijas mediju izlasē šis gods tika Osim, Lietuvas komandā Raimundam Celenceličam, bet Igaunijas komandā Rasmusam Raidlam.

Turnīru organizēja Artura Vaidera fonds sadarbībā ar LFF, futbola klubu "Jelgava" un restorānu "KrekluKrogs".

Pirmajā turnīrā, kas notika pērn Engurē, uzvaras laurus plūca Lietuvas žurnālistu komanda.

Starptautiskā žurnālistu futbola turnīra Artura Vaidera kauss galvenais mērķis ir popularizēt futbolu Latvijā, veicināt žurnālistu pieredzes apmaiņu un savstarpēju kontaktu veidošanu, kā arī pieminēt vienu no izcilākajiem Latvijas sporta žurnālistiem Arturu Vaideru.

Šogad organizētāji par turnīra mājvietu izvēlējās Jelgavu, savukārt 2019. gadā turnīrs plānots Artura Vaidera dzimtajā Latgalē.


Foto: Jelgavas pašvaldība