ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku svētkos spēlē volejbolu (FOTO)

Agnese Leiburga

2018. gada 2. augusts 12:34

2928
Ozolnieku svētkos spēlē volejbolu (FOTO)

30 grādu svelmē par Ozolnieku ceļojošo kausu un uzvarētāju titulu pludmales volejbola sacensībās novada svētku laikā cīnījās rekordliels komandu skaits – 26, ar gandarījumu atzīst sacensību organizatore Liene Brīkše.

“Iepriekš bija pieteikušās tikai 16 komandas, bet sacensību dienā bija prieks vērot, kā viens pēc otra reģistrējas spēcīgi pludmales volejbola pāri. Kopskaitā pieteicās trīs sieviešu, divas jauktās komandas un 21 vīriešu pāris. Komandas tika sadalītas trīs grupās – amatieru, PRO un sieviešu,” stāsta L.Brīkše. Lai sportisti iesildītos, pierastu pie laukuma un jau turnīra sākumā pacīnītos par vērtīgām balvām, pirms apakšgrupu spēlēm tika aizvadīts apakšējo piespēļu konkurss. Tajā par čempionu tika kronēts Edgars Jusis, kas saņēma uzvarētāja medaļu, kārumus un naudas balvu no SIA “Tenapors”.

Uzreiz pēc tam sākās apakšgrupu spēles, kurās līdz pat pulksten 14.30 komandas cīnījās par labāko koeficientu, lai noskaidrotu, kuras ir tiesīgas startēt tālāk izslēgšanas spēlēs. Sacensības turpināja katras grupas astoņas labākās komandas.

Tā kā sieviešu komandas bija tikai trīs, tās noskaidroja uzvarētāju jau pēc apakšgrupu cīņām. Trešo vietu ieguva Laura un Magda Klegeres, otro Monta un Agnese Urbānes, bet pirmo, pārliecinoši uzvarot visus setus, Gunta Strode un Baiba Lulle.

Kā skaidro L.Brīkše, izslēgšanas spēles amatieru grupā notika bez īpašiem pārsteigumiem, jo labākās komandas pēc koeficienta arī tika pie uzvaras. Sīvāka cīņa risinājās par trešo vietu, kur uzvaru izcīnīja Artūrs Andersons un Elans Lācis. Otrā vieta – Ivaram un Mārim Mozgām, bet pirmā Naurim Ločmelim un Mārtiņam Pauliņam.

PRO grupā spēles norisinājās spraigi un uzvarētājus nevarēja prognozēt pat līdz finālam. Lai arī pēc koeficienta līderi bija Lauris Svars un Kārlis Krauze, tomēr viņiem sāpīgs zaudējums Artim Daniekam un Edgaram Jusim un beigās jau sīva cīņa par trešo vietu pret Modri Dzeni un Ivaru Ciniņu. Uzvarot ar 22:20, Laurim un Kārlim trešā vieta.

“Finālā pārliecinoši iesoļoja divas turnīra spēcīgākās komandas – Jānis Valerts ar Gintu Kamolu un A.Danieks ar E.Jusi. Pašā svelmē abi pāri rādīja skaistu spēli, un jau likās, ka uzvarētājs ir zināms, kad  rezultāts bija 19:16 Jāņa un Ginta labā, tomēr Edgars un Artis spēja lauzt spēles gaitu un izcīnīt uzvaru turnīrā ar 21:19,” stāsta organizatore. PRO grupas uzvarētājiem tika pasniegts Ozolnieku novada ceļojošais kauss.


Foto: Ruslans Antropovs