ZZ.lv ARHĪVS

No piedeguša ēdiena izraisīta ugunsgrēka Dobelē izglābts cilvēks

zz.lv

2018. gada 30. jūlijs 11:00

182
No piedeguša ēdiena izraisīta ugunsgrēka Dobelē izglābts cilvēks

No 27. jūlija pulksten 6.30 līdz 30. jūlija pulksten 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 44 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi –, informē VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Piektdien pulksten 8.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Tukuma novada Pūres pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis, kura jumts jau ir iebrucis, un kūts kopumā 750 kvadrātmetru platībā, kā arī 500 siena ruļļi. Pulksten 21.07 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien pulksten 19.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dobelē, kur daudzdzīvokļu mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un izveidojies sadūmojums. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

VUGD atgādina ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un ierīkot mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur Jelgavas novada Glūdas pagastā kombaina salmu kratītājā dega salmi, Jelgavas novada Elejas pagastā, Baznīcas ielā Dobelē un Ozolniekos dega atkritumi.

Aizvadīto trīs dienu laikā tika saņemti desmit izsaukumi, kuros degusi sausā zāle vai labības rugāji. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Jelgavas novada Vilces pagastā, kur dega salmu prese un labības rugāji astoņu hektāru platībā.

Nedēļas nogalē ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Bauskā, Jelgavā un Jelgavas novada Glūdas pagastā, kur tika neitralizēti insektu pūžņi, Jelgavas novada Valgundes pagastā, kur tika sakārtota ceļa braucamā daļa pēc ceļu satiksmes negadījuma. Savukārt Jelgavā un Dobeles novada Jaunbērzes pagastā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja ceļa braucamo daļu no pārkritušiem kokiem.


Foto: no arhīva