ZZ.lv ARHĪVS

Edgars Krūmiņš triumfē Ventspils "Challenger" posmā

Jānis Tiltiņš

2018. gada 30. jūlijs 10:06

371
Edgars Krūmiņš triumfē Ventspils "Challenger" posmā

Svelmainajā nedēļas nogalē Ventspilī pirmo reizi norisinājās šāda līmeņa 3x3 basketbola turnīrs. Latvijas komanda "Rīga Ghetto Basket", kuras sastāvā spēlē Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un jelgavnieks Edgars Krūmiņš, finālā pieveica pasaules spēcīgāko vienību un triumfēja sacensībās.

Latviešu kvartets apakšgrupā ar 22:13 sagrāva "Tbilisi Old Eagles" no Gruzijas un ar 21:15 pieveica Krievijas vienību "Moscow Inanomo", bet ceturtdaļfinālā ar 21:18 pieveica bosniešus "Vitez Ecos Romari".

Dramatiska cīņa izvērtās pusfinālā, kurā mājinieki lielāko mača daļu atradās iedzinēju lomā pret fiziski spēcīgo Kauņas kvartetu, taču dueļa izskaņā precīzāk nospēlēja mājinieki un svinēja uzvaru ar 21:19.

Finālā tikās divas favorītes – pasaules ranga līdere "Novi Sad" un Eiropas kausa ieguvēja "Riga Ghetto Basket", kas arī skaitās Latvijas valstsvienības bāzes komanda. Arī šajā mačā rīdzinieki gandrīz visu maču bija iedzinējos, tomēr pēdējā minūtē ar precīzu tālmetienu izcēlās N.Miezis un E.Krūmiņš, pārņemot vadību un uzvarot mačā ar 21:17.

Nozīmīgajā pasākumā vēl vienu komandu pārstāvēja cits jelgavnieks – Andris Justovičs kopā ar Linardu Jaunzemu, Verneru Kohu un Robertu Pāži sacensībās iesaistījās no kvalifikācijas kārtas. Ar 13. numuru izsētais latviešu kvartets kvalifikācijā ar 21:13 pieveica Serbijas komandu "Novi Beograd Džakovi" (10. numuru) un ar 18:17 Krievijas vienību "Piter" (14.). Tomēr pamatturnīrā sekoja divi zaudējumi.

A.Justovičs pēc sacensībām atzina, ka cīnīties no kvalifikācijas kārtas ir ļoti grūti un sarežģīti. Nepilnu četru stundu laikā jāaizvada četras spēles, kas atņem daudz spēka un enerģijas.

Ventspilī tika izspēlētas divas ceļazīmes uz jau nākamā līmeņa turnīru – Lozannas "Masters" sacensībām. Tā kā abas finālistes tās bija ieguvušas jau iepriekš, uz Lozannu dosies arī pusfinālistes "Kaunas" un "Kranj".

 

Foto: no Edgara Krūmiņa albuma