ZZ.lv ARHĪVS

Aucē atklāta rekonstruētā Miera iela (FOTO)

zz.lv

2018. gada 26. jūlijs 20:29

719
Aucē atklāta rekonstruētā Miera iela (FOTO)

Piedaloties Satiksmes ministram Uldim Augulim, Latvijas pašvaldību savienības priekšsēdētājam Gintam Kaminskim, Auces novada domes priekšsēdētājai Vijai Keršus un SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" valdes loceklim Madaram Radželim, svinīgi atklāta pārbūvētā Miera iela Aucē, informē "Igates" pārstāvis Jānis Stundiņš.

Rekonstruētās Miera ielas atklāšanā Aucē piedalījās arī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vadības pārstāvji, citi uzņēmuma "Igate" darbinieki, pašvaldības pārstāvji, bet vietējie mazie bērni organizētā braucienā iemēģināja ielu ar velosipēdiem. Tāpat par pārbūvēto ielu priecājās daudzi sanākušie aucenieki.

SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" vadītājs pauda gandarījumu, ka tieši pirms XXIII Auces novada svētkiem un Gunāra Ordelovska XXIII starptautiskā pūtēju orķestru festivāla visi būvdarbi un labiekārtošanas darbi Miera ielā ir pabeigti un iela ir nodota ekspluatācijā. Tāpat līdz svētkiem apjomīgākie darbi beigušies arī citos "Igates" objektos Aucē – Tehnikas ielas atjaunošanā un gājēju ceļa izbūvē Vecauces muižas ainavu parkā, kuri gan vēl tikai tiks nodoti ekspluatācijā.

M.Radželis arī pateicās visām iesaistītajām pusēm par efektīvu un produktīvu sadarbību, risinot arī dažādus izaicinājumus, kādi bijuši projekta īstenošanas gaitā. Viņš uzskata, ka saistībā ar vides sakārtošanu aucenieki var lepoties ar savu pašvaldību, kura ne tikai prasmīgi īsteno šādus projektus ar papildu finansējuma piesaisti, bet panāk, ka mobilizējas arī vietējie – dome jūlijā piešķīra finansējumu deviņiem daudzdzīvokļu māju pagalmu un iekšpagalmu labiekārtošanas projektiem.

Auces novada domes priekšsēdētāja Vija Keršus atzina: "Esmu ļoti gandarīta, jo šis ir viens no pēdējo gadu vērienīgākajiem infrastruktūras projektiem, kas īstenots Aucē. Kā zinām, ne tikai pie mums, bet visā pasaulē ekonomiskā attīstība sākas ar infrastruktūras sakārtošanu. Es ļoti ceru, ka šis zīmīgais projekts Latvijas simtgades gadā nākotnē varētu kļūt par atspēriena soli augšup ekonomiskajai attīstībai pilsētā un novadā kopumā. Paldies visiem, kuri ieguldīja darbu, enerģiju un laiku, lai šis projekts varētu tikt īstenots!"

Satiksmes ministrs Uldis Augulis atzinīgi novērtē paveikto darbu un uzsver: "Man ir patiess prieks, ka Auce tagad var lepoties ar atjaunotu Miera ielu, kas ir tik svarīga un stratēģiski nozīmīga pilsētas iedzīvotājiem un arī tās viesiem, kas turpmāk varēs droši un ērti pārvietoties. Protams, sakārtota vide un laba infrastruktūra ir nozīmīgs pamats katras pilsētas attīstībā, tāpēc kopumā autoceļu tīkla sakārtošana ir mana kā ministra prioritāte, jo zinu, ka tas sniedz iespējas, īpaši uzņēmējdarbības sekmēšanai un īpaši lauku novados. Mēs vēlamies, lai cilvēki dzīvo un strādā visā Latvijā, lai sekmē uzņēmējdarbību, rada darba vietas un kopumā veicina tieši novadu izaugsmi. Tāpēc no sirds novēlu, lai atjaunotais ceļš labi un ilgi kalpo, atvedot pilsētai un tās iedzīvotājiem jaunas iespējas."

Īstenojot projektu, ir veikta ūdensapgādes, sadzīves kanalizācijas, lietus ūdens kanalizācijas, siltumapgādes, elektroapgādes un elektronisko sakaru tīklu pārbūve, kā arī tika veikta gājēju ietvju pārbūve un ielas brauktuves atjaunošana Miera ielā aptuveni 680 metru un Bēnes ielā simt metru garumā, tādējādi uzlabojot vidi uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī nodrošinot sakārtotu vidi vietējiem iedzīvotājiem.

Būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību veica SIA "ACB Projekts", būvuzraudzību – SIA "CMB".

Būvdarbi tika īstenoti pēc tam, kad 2017. gada oktobra sākumā tika parakstīta vienošanās starp Auces novada pašvaldību un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par ERAF līdzfinansētā projekta "Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras attīstība Auces pilsētā" īstenošanu.



Foto: "Igate"