ZZ.lv ARHĪVS

Šorīt Elejā izcēlies ugunsgrēks graudu kaltē

zz.lv

2018. gada 26. jūlijs 09:25

983
Šorīt Elejā izcēlies ugunsgrēks graudu kaltē

Šorīt pulksten 5.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavas novada Elejas pagastā, kur graudu kaltē bija izcēlies ugunsgrēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg graudu kalte vairākos augstumos kopumā 20 kvadrātmetru platībā. Pulksten 7.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Savukārt vakar pulksten 14.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Tērvetes novada Tērvetes pagastu, kur blakus dzīvojamām mājām dega lauks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg labības rugāji astoņu hektāru platībā, 20 salmu ķīpas un salmu prese. Pulksten 17.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Tukumā un Jelgavā, kur tika neitralizēti iršu pūžņi, kā arī Bauskas novada Ceraukstes pagastā, kur tika atbrīvots tīklos sapinies gulbis.

Laika posmā no 25. jūlija pulksten 6.30 līdz 26. jūlija pulksten 6.30 VUGD Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet viens bija maldinājums.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 54 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi. 


Foto: Raitis Puriņš