ZZ.lv ARHĪVS

Lūdz atsaukties velosipēdistes notriecēju vai negadījuma aculieciniekus

Gaitis Grūtups

2018. gada 26. jūlijs 11:42

785
Lūdz atsaukties velosipēdistes notriecēju vai negadījuma aculieciniekus

Trīs satiksmes negadījumi, kuros cietuši cilvēki, otrdien notika Jelgavā un Jelgavas novadā. Ap pulksten 16 Jelgavā uz regulētās gājēju pārejas pie Katoļu un Lielās ielas krustojuma nezināms autovadītājs notrieca 1978. gadā dzimušu velosipēdisti, kas tika nogādāta slimnīcā. Valsts policija aicina atsaukties notikuma aculieciniekus. Savukārt pulksten 11.07 autoceļa Svēte–Augstkalne ceturtajā kilometrā, netālu no Ruļļu karjera sadūrās divas vieglās automašīnas.

Pēc sākotnējās versijas automašīna “Volvo S60”, ko vadīja 1973. gadā dzimusi sieviete, veicot apdzīšanas manevru, sadūrās ar “VW Caravella”, ko vadīja 1967. gadā dzimis vīrietis. Sadursmes rezultātā otrā automašīna apgāzās un minētais vīrietis tika nogādāts slimnīcā.
Pulksten 15.50 avārija notika pie Zaļeniekiem Jelgavas–Tērvetes šosejas 18. kilometrā. Tur, pārsniedzot drošu braukšanas ātrumu, no ceļa nobrauca un laukā apgāzās “Audi A4”, ko vadīja 1998. gadā dzimusi sieviete, kas vēlāk tika nogādāta slimnīcā.

Īsi pēc šī notikuma uz ceļa izraisījās strīds starp cietušo autovadītāju un traktora vadītāju. Pirmā apvainoja otro ceļa nedošanā, kreisā pagrieziena nerādīšanā, kā arī aizbraukšanā no notikuma vietas. Taču traktora vadītājs apvainojumus nepieņēma. Arī policijas atskaitē nav minēts, ka negadījuma izraisīšanā būtu iesaistīts traktors ar lauksaimniecības agregātiem, kas varētu būt aizšķērsojis ceļu.


Foto: Raitis Puriņš