ZZ.lv ARHĪVS

Līvbērzē degusi sausā zāle un kūdra

zz.lv

2018. gada 23. jūlijs 12:35

216
Līvbērzē degusi sausā zāle un kūdra

Laika posmā no 19. jūlija pulksten 6.30 līdz 23. jūlija pulksten 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 37 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet desmit no izsaukumiem bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Sandra Vējiņa.

Svētdien Jelgavas novada Līvbērzes pagastā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama divos notikumos – vienā dega sausā zāle 5000 kvadrātmetru platībā, bet otrā notikumā dega meža zemsedze un kūdra 3000 kvadrātmetru platībā, kur ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēku ierobežoja, un tajā dzēšanas darbus turpināja Valsts meža dienesta darbinieki.

Nedēļas nogalē ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jelgavā, kur dega koka celms, un Ozolnieku novada Cenu pagastā, kur uz ceļa braucamās daļas bija izlijusi eļļa.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, piektdien ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja ērkšķu krūmā iesprūdušu un savainotu kaķi, atbrīvoja stārķi, kura ligzda bija nokritusi kopā ar koku, uz kura tā atradās, un nocēla kaķus no trešā un piektā stāva balkona. Savukārt svētdien Jelgavas novada Zaļenieku pagastā glābēji notvēra čūsku, kas bija iekļuvusi ēkā, un palaida brīvībā meža masīvā.


Foto: no arhīva