ZZ.lv ARHĪVS

Tuvojas Auces novada svētki un Gunāra Ordelovska Starptautiskais pūtēju orķestru festivāls

zz.lv

2018. gada 19. jūlijs 15:04

325
Tuvojas Auces novada svētki un Gunāra Ordelovska Starptautiskais pūtēju orķestru festivāls

Tuvojas XXIII Auces novada svētki un Gunāra Ordelovska XXIII starptautiskais pūtēju orķestru festivāls, kas tradicionāli notiek jūlija pēdējā nedēļā un ko šogad caurvīs kino tēma ar devīzi “Tā nav dzīve, tas ir kino!”, informē novada pārstāve Gita Šēfere-Šteinberga. Auces novada svētki ir viskuplāk apmeklētais pasākums novadā, to apmeklē gan novada iedzīvotāji, gan tuvi un tāli viesi. Aucē un visā novadā plānotas dažādas aktivitātes visām mērķauditorijām.

Jau trešdien, 25. jūlijā, sāksies novada svētku ieskandināšana, pasākumā “Izšūpos dzimtā mala man mazu vālodzīti” suminot Auces novada jaundzimušos, kuri dzimuši no 2017. gada jūlija līdz šī gada jūnija beigām. Šogad Auces novads lepojas ar 54 jaundzimušajiem.

Kā ierasts, ceturtdienā ar jestriem koncertiem svētki tiks ieskandināti visos novada pagastos, turklāt šogad 26. jūlija rīta pusē, klātesot satiksmes ministram Uldim Augulim un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Gintam Kaminskim, tiks atklāta pārbūvētā Miera iela, kas ir viens no gaidītākajiem un nozīmīgākajiem pēdējo gadu infrastruktūras projektiem Aucē. Īstenojot šo projektu, ir veikta ūdensapgādes, sadzīves kanalizācijas, lietus ūdens kanalizācijas, siltumapgādes, elektroapgādes un elektronisko sakaru tīklu pārbūve, kā arī tika veikta gājēju ietvju pārbūve un ielas brauktuves atjaunošana Miera ielā aptuveni 680 metru un Bēnes ielā aptuveni 100 metru garumā, tādējādi uzlabojot vidi uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī nodrošinot sakārtotu vidi vietējiem iedzīvotājiem. Savukārt vakarā Vecauces pils parkā valdīs īpaša noskaņa, ko radīs “Brass Band” mūzika, īsi pirms pusnakts Vecauces evaņģēliski luteriskajā baznīcā skanēs brīnišķīga noskaņu ērģeļmūzika.

Piektdien, 27. jūlijā, Vecauces pagasta plašumos interesenti aicināti apmeklēt Govju svētkus 2018, kas ir liellopu audzēšanas nozarei veltīts informatīvi izklaidējošs pasākums ar nozares profesionāļu stendu prezentācijām, piena un gaļas šķirņu dzīvnieku demonstrējumiem, saimniecību pieredzes stāstiem un interesanti pavadītu laiku, kā arī pārsteigumiem visas dienas garumā. Pēc svētku atklāšanas un konkursa “Sakopts un zaļojošs novads” laureātu apbalvošanas Auces estrādē apmeklētājiem būs iespēja baudīt koncertu “Notikums” ar Normunda Jakušonoka un “Labvēlīgā tipa orķestra” piedalīšanos, savukārt par muzikāliem ritmiem zaļumballē parūpēsies “Tirkiz Band”.

Sestdiena, 28. jūlijs, kā ierasts, būs svētku centrālā diena. Jau no rīta novadnieki un viesi aicināti apmeklēt tirdziņu “12 sieri un citas preces” 1. maija ielā. Ikviens varēs piedalīties pilsētas modināšanā kopā ar “Brass Band” puišiem, savukārt mazākie svētku svinētāji šogad aicināti piedalīties bērnu un ģimeņu festivālā, par ko rūpēsies sporta biedrība “Gold Barbell”. Kopā ar “Aspired” bērni un jaunieši aicināti spēlēt grīdas spēles un piedalīties tehniski radošajās darbnīcās. Sporta mīļotājiem dažādas sportiskas aktivitātes notiks visas dienas garumā.

Svētku gājienam šogad dots moto “Tās smukās Auces dēļ!”. Vakarā muzikālu sveicienu no Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas un Krievijas būs atveduši Auces novada pašvaldības sadarbības pilsētu amatiermākslas kolektīvi, starp kuriem arī Nesvižas rajona tautas mūzikas ansamblis “Nesvižas ložkari”, kas muzicēšanai izmanto karotes, un jau pagājušā gada septembrī, kad Aucē notika Baltkrievijas dienas Latvijā, “karotnieki” iemantoja īpašu novadnieku un novada viesu mīlestību. Tāpat tiks noskaidrots, kurš pūtēju orķestris šogad konkursā plūks laurus un brauks mājās bagātāks. Pirms nakts zaļumballes “Vintāžas” pavadījumā varēs baudīt mīlas rokbalādes koncertā “Tu un es”, ar ko iepriecinās grupa “Colt” (Harijs Zariņš, Atis Ieviņš) un draugi: Aija Andrejeva, Ieva Sutugova un Ervīns Ramiņš.


Publicitātes foto