ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku novadā atceļ noteikumus par īpašumiem piegulošās teritorijas kopšanu

LETA

2018. gada 28. jūnijs 13:32

325
Ozolnieku novadā atceļ noteikumus par īpašumiem piegulošās teritorijas kopšanu

Apstiprinot jaunus saistošos noteikumus "Ozolnieku novada teritorijas uzturēšana un kopšana", tajos atcelta norma par īpašumiem piegulošās teritorijas kopšanu, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve  Evita Kairiša.

Spēkā esošie Ozolnieku novada domes saistošie noteikumi "Ozolnieku novada teritorijas labiekārtošana, uzturēšana un aizsardzība" paredz, ka namu un zemes īpašniekiem ir pienākums nodrošināt piegulošās – publiskā lietošanā esošās – teritorijas sakopšanu, zāles pļaušanu un sniega attīrīšanu. Domē uzskata, ka šis nosacījums apgrūtina novadniekus ar prasību savā brīvajā laikā un par saviem privātajiem finanšu resursiem kopt tiem nepiederošus pašvaldības īpašumus.

"Uzskatot, ka šādi noteikumi ir diskriminējoši un neatbilst Ozolnieku novada iedzīvotāju interesēm, Ozolnieku novada domes deputāti pārskatīja jautājumu, lemjot par jaunu saistošo noteikumu apstiprināšanu, paredzot, ka turpmāk īpašniekiem ciema teritorijā būs jānodrošina piegulošās teritorijas apkopšana vien tajos gadījumos, kad piegulošās teritorijas būs apgrūtinātas ar īpašnieka izveidotiem apstādījumiem, savukārt personām, kuru īpašumiem piegulošās teritorijas personiskas iniciatīvas rezultātā nav apgrūtinātas, turpmāk nebūs pienākums tās kopt," informēja Kairiša.

Apstiprinātie saistošie noteikumi ir nosūtīti izskatīšanai Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai, un pozitīva vērtējuma gadījumā tie stāsies spēkā pēc publicēšanas pašvaldības izdevumā "Ozolnieku Avīze". Kairiša uzsvēra, ka ministrijas akcepta gadījumā Ozolnieku novads būs viens no retajiem, kur iedzīvotāji turpmāk neatbildēs par pašvaldībai piederošu teritoriju apkopšanu, zāles pļaušanu un tīrīšanu.

Domes vadība pārliecināta, ka mākslīgi radītā papildu sloga atcelšana mazinās novadnieku pretestību saistošo noteikumu normu ievērošanai un motivēs aizvien kvalitatīvāk kopt konkrēti savus privātos īpašumus.

Domes sēdes protokols liecina, ka jaunie saistošie noteikumi domē pieņemti vienbalsīgi.


Foto: no interneta resursiem