ZZ.lv ARHĪVS

Elejas muižas parka labiekārtošanai aizņemsies 181 319 eiro

LETA

2018. gada 25. jūnijs 18:04

521
Elejas muižas parka labiekārtošanai aizņemsies 181 319 eiro

Elejas muižas parka labiekārtošanai Jelgavas novada pašvaldība aizņemsies 181 319 eiro, lēmusi novada dome.

Līdzekļi nepieciešami iecerei "Interaktīvas sabiedriskas vietas izveide Elejas muižas parkā", kas tiks īstenota projekta "Aizraujošais ceļojums muižu parkos četros gadalaikos" gaitā.

Aizņēmumu Valsts kasē pašvaldība ņems uz 20 gadiem, pamatsummas atmaksu sākot 2020. gadā.

Jau vēstīts, ka, īstenojot Latvijas–Lietuvas pārrobežas sadarbības projektu "Aizraujošais ceļojums muižu parkos četros gadalaikos", Jelgavas novada pašvaldība ieplānojusi Elejas muižas parkā šovasar veikt virkni labiekārtošanas darbu.

"Ar Latvijas–Lietuvas pārrobežas sadarbības projekta palīdzību varēsim parkā atjaunot vēsturiskās pastaigu takas. Tāpat parkā tiks izbūvēts tiltiņš pāri dīķim uz pussalu, sakārtotas laipas, uzstādīti atpūtas soliņi un atkritumu urnas. Tā kā parks pēdējos gados lielu popularitāti iemantojis tieši kāzinieku vidū, tad vēlamies parkā izveidot arī divus vides objektus, kas atspoguļotu mīlestības tēmu. Viens objekts varētu atrasties netālu no dīķa. Tā būtu skulptūra "Mīlestībai" sievietes veidolā, kas simbolizētu romantisku mīlestību. Otru interaktīvo objektu plānojam uzstādīt pāri dīķim – tā būs kā liela klausule, kas ļautu cilvēkiem sarunāties katram no sava ūdenstilpnes krasta," skaidroja Jelgavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja pienākuma izpildītāja Inese Cinovska.

Pārrobežu sadarbības projektā Jelgavas novada pašvaldība piedalīsies kopā ar Kokneses novadu un Zemgales Plānošanas reģionu no Latvijas puses, kā arī diviem partneriem no Lietuvas – Rokišķu muzeju un Pakroja rajona pašvaldību. Projekta aktivitātes paredz iesaistītajās pašvaldībās ne vien labiekārtot parku teritoriju, bet arī izstrādāt trīs jaunus tūrisma maršrutus un veikt apmācības tūrisma profesionāļiem un parku apsaimniekotājiem.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība