ZZ.lv ARHĪVS

Platonē atjaunota ūdensapgāde; ūdeni pārtikā lietot vēl neiesaka

zz.lv

2018. gada 25. jūnijs 16:18

268
Platonē atjaunota ūdensapgāde; ūdeni pārtikā lietot vēl neiesaka

SIA “Jelgavas novada KU” (JNKU) 22. jūnijā atjaunojusi ūdensapgādi Platonē – jaunā urbuma izstrādes darbi noslēdzās 21. jūnijā, tas izveidots 120 metru dziļumā. Pēc urbuma skalošanas darbiem ūdensapgāde atjaunota, informē novada pašvaldība.

Lai gan ūdens sistēmā ir atjaunots un to varētu sākt lietot arī pārtikā, uzņēmums tomēr aicina iedzīvotājus sagaidīt ūdens testēšanas rezultātus, kas būs zināmi šonedēļ.

“JNKU speciālisti šo ūdeni ir testējuši un atzinuši par labu, bet tomēr pilnīgai drošībai aicinu sagaidīt testēšanas rezultātus. Ja nu kāds tomēr vēlas ūdeni jau izmantot pārtikā, tad iesakām to pirms lietošanas novārīt. Tā kā ūdens sistēmā ir padots, ūdens pievešana ar mucām no Elejas vairs nenotiks,” skaidro SIA “Jelgavas novada KU” vadītāja Antra Alksne.

Ņemot vērā ģeoloģisko situāciju, dziļurbuma darbi kopumā aizņēma trīs nedēļas. Šajā laikā iedzīvotājiem dzeramais ūdens tika pievests mucās no kaimiņu pagastiem. Lai atvieglotu iedzīvotāju ikdienu, JNKU vadība 18. jūnijā pieņēma lēmumu Platones centralizētajā ūdensapgādes tīklā nodrošināt tehniskā ūdens padevi.

Jau ziņots, ka, sabrūkot dziļurbumam 240 metru dziļumā, Platones ciemā 31. maija vakarā tika pārtraukta dzeramā ūdens padeve.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība