ZZ.lv ARHĪVS

Ar Vācijas tehniku atgriezusies Jelgavā ražota ierīce (FOTO)

zz.lv

2018. gada 20. jūnijs 09:11

3456
Ar Vācijas tehniku atgriezusies Jelgavā ražota ierīce (FOTO)

Jūnijā SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" ceļu un ielu būvdarbu veikšanai saņēma jaunu, nesen iegādātu veltni "Hamm GRW 280i", kurš aprīkots ar Jelgavā, SIA "AKG Thermotechnik Lettland", ražotu siltummaiņu moduli jeb tā dēvēto radiatoru, informē "Igates" pārstāvis Jānis Stundiņš.

"Igate" arī iepriekš iegādājusies tehniku, ko ražojis Vācijas koncerns "Wirtgen Group" vai tā meitasuzņēmums "Hamm AG". Šoreiz gan iegādāts īpašs modelis. Gumijas riteņu veltnis "Hamm GRW 280i" grunts un asfalta sablīvēšanai ir aprīkots nevis ar metāla cilindriem, bet gan ar gumijas riteņiem, tāpat ar modernu, elektronisku vadīšanas aprīkojumu, taču īpašs tas ir arī tāpēc, ka tā virsbūve ir nevis ierastajā ražotāja sērijveida standarta tonī, bet gan "Igates" zīmola korporatīvajā krāsā.

Tāpat piegādes gaitā noskaidrojās, ka uzņēmums "Hamm AG" ir klients SIA "AKG Thermotechnik Lettland", kas ražo detaļas "Hamm" tehnikai, un tādā veidā ar Jelgavā ražotu siltummaiņu moduli Vācijā tika aprīkots veltnis, kurš nogādāts Jelgavā.

"AKG Thermotechnik Lettland" vadība otrdien, 19. jūnijā, nolēma demonstrēt jauno veltni saviem darbiniekiem uzņēmuma Līgo svētku laikā, tā dodot iespēju redzēt sava darba rezultātus praksē un pārliecināties, ka arī viņu apkārtnē darbojas tehnika ar viņu ražotām detaļām. Pie jaunā veltņa viņi par piemiņu nofotografējās.

"Mēs ļoti priecājamies, ka mūsu Jelgavā ražotais siltummaiņu modulis, iebūvēts mūsu klienta "Hamm" modernākajā un jaudīgākajā asfalta blietētājā, atgriezies mājās Jelgavā, un mēs ceram, ka tas gludinās Latvijas ceļus daudzu kilometru un gadu garumā. Vācijas ceļu būves tehnikas ražošanas uzņēmums "Hamm" ir viens no mūsu Jelgavas ražotnes lielākajiem ilggadējiem klientiem, un mēs pateicamies "Igatei" par atsaucību demonstrēt mūsu uzņēmuma darbiniekiem savu augsto tehnoloģiju jaunieguvumu, kas tikai pirms dažām dienām Jelgavā ieradies no "Hamm" rūpnīcas Vācijā," atzina ražotnes direktors, SIA "AKG Thermotechnik Lettland" valdes loceklis Dr. Gerhards Ricmans (Dr Gerhard Ritzmann).

SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" valdes loceklis Madars Radželis informēja, ka jau daudzus gadus "Igate" savu mašīnparku modernizē regulāri, iegādājoties jaunu tehniku gandrīz katru gadu. Pēdējo piecu gadu laikā mašīnparka atjaunošanā uzņēmums katru gadu investē vidēji ap 640 000 eiro. Tāpat 2016. gadā "Igate" saņēma Gada balvu bronzas kategorijā "Drošākais uzņēmuma autoparks 2016". "Igate" cer uz iespēju ar šādu modernu tehniku iesaistīties arī Loka maģistrāles būvniecības procesā, kuras tuvumā arodas "AKG Thermotechnik Lettland".

SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" ir kompānija ar Latvijas uzņēmēju kapitālu, kas dibināta 1991. gadā un atrodas Jelgavā ar struktūrvienībām Jelgavas novadā. Kopš 2012. gada uzņēmums savā nozarē apgrozījuma ziņā ir starp desmit apjomīgākajiem Latvijā. 2017. gadā provizoriski uzņēmuma apgrozījums bija 24,7 miljoni eiro.


Publicitātes foto