ZZ.lv ARHĪVS

Platonē turpinās dziļurbuma veidošana; paralēli ūdeni pildīs ūdenstorņa rezervuāros

zz.lv

2018. gada 19. jūnijs 10:46

437
Platonē turpinās dziļurbuma veidošana; paralēli ūdeni pildīs ūdenstorņa rezervuāros

Platonē turpinās dziļurbuma darbi, un brīvdienās tika sasniegti vairāk nekā 80 metri, informē SIA “Jelgavas novada KU” (JNKU). Ņemot vērā ģeoloģisko situāciju, urbšanas darbi nenotiek tik raiti, kā iepriekš bija cerēts, tādēļ komunālais dienests pieņēmis lēmumu paralēli urbšanas darbiem ar liela tilpuma mucu uz ciemu atvest ūdeni un to sapildīt ūdenstorņa rezervuāros.

Kopš 31. maija avārijas, kad Platones ciemā, sabrūkot dziļurbumam, tika pārtraukta ūdens padeve, pagājušas jau vairāk nekā divas nedēļas. Lai atvieglotu iedzīvotāju ikdienu, JNKU vadība vakar pieņēma lēmumu Platones centralizētajā ūdensapgādes tīklā nodrošināt ūdens padevi, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Uzņēmums to gan lūdz neizmantot pārtikā, jo sistēmā sapildīts tehniskais ūdens.

“Šajā ūdenī iedzīvotāji var droši mazgāties, mazgāt veļu, izmantot sanitārajos mezglos, bet nekādā gadījumā nelietot to pārtikā – diemžēl šādam pievestajam ūdenim nevaram nodrošināt visas nepieciešamās prasības, kādas normatīvie akti paredz dzeramajam ūdenim. Turklāt pirms normālas ūdensapgādes atjaunošanas būs nepieciešams pilnībā skalot un dezinficēt ūdensapgādes sistēmu. To ar šādu pievesto ūdeni izdarīt nav iespējams,” skaidro SIA “Jelgavas novada KU” vadītāja Antra Alksne.

Dzeramā ūdens piegādi ciema iedzīvotājiem uzņēmums turpina nodrošināt kā līdz šim – pievest to pie mājām autocisternās.

Vēl uzņēmums norāda, ka iedzīvotājiem bez maksas ir iespēja nomazgāties un izmazgāt veļu Vircavas alternatīvās aprūpes un pakalpojumu centrā “Kamenīte”.

Jau ziņots, ka Platones ciemā 31. maija vakarā tika pārtraukta dzeramā ūdens padeve, sabrūkot dziļurbumam 240 metru dziļumā. JNKU vadība pieņēma lēmumu nekavējoties uzsākt jauna urbuma ierīkošanu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu un pieslēgtu ūdens padevi.

Tāpat ziņots, ka 13. jūnijā JNKU saņēmis Valsts vides dienesta rakstisku rīkojumu pārtraukt jauna dziļurbuma ierīkošanas darbus nesakārtotās dokumentācijas un neizsniegtas jauna dziļurbuma licences dēļ. Tās pašas dienas pēcpusdienā Valsts vides dienests telefoniski atļāvis urbšanu turpināt, tā atsākta 14. jūnijā.

Hronoloģiski ar Jelgavas novada KU aktivitātēm ūdensapgādes avārijas situācijas novēršanai Platones ciemā var iepazīties mājaslapā www.jnku.lv.


Foto: Gaitis Grūtups