ZZ.lv ARHĪVS

“Jelgavas” futbolisti joprojām nepriecē

Uldis Veilands

2018. gada 16. jūnijs 12:58

132
“Jelgavas” futbolisti joprojām nepriecē

Ļoti būtiska aizvadītās piektdienas spēle “Skonto” stadionā Rīgā bija futbola kluba “Jelgava” jaunajam galvenajam trenerim Marianam Paharam. Debijas mača daudzvārtu neizšķirts Kauņā ar “Žalgiri” (3:3) tomēr bija tikai pārbaudes spēle, bet oficiālai spēlei Latvijas futbola virslīgā tomēr bija pavisam cits nozīmības reitings.

Jelgavnieku pretinieki no “Riga FC” bija “Jelgavas'” tuvākie konkurenti – “Jelgava” sestajā, bet “Riga” – piektajā vietā. Tiesa, rīdziniekiem bija 16, kamēr jelgavniekiem – astoņi punkti. Nu pēc mājinieku uzvaras to pārsvars palielinājās vēl par trim punktiem.

Tomēr treneri M.Paharu šajā zaudējumā gribas vainot vismazāk. Kaut vai korektās stājas dēļ – pret treniņtērpos ģērbtajiem rīdzinieku vadoņiem viņš savu komandu vadīja, tērpies sniegbaltā kreklā un gludinātās uzvalka biksēs, tādējādi izrādot cieņu pret “Jelgavas” atbalstītājiem, kuru “Skonto” stadionā, šķiet, nebija mazāk par “Riga” līdzjutējiem.

Spēles sākumā neliels pārsvars pat piederēja “Jelgavas” futbolistiem, kuri 30. minūtē bija ļoti tuvu tam, lai izvirzītos vadībā. Pēc piespēles no labās malas soda laukumā nepieskatīts palika Marks Kurtišs, kurš no astoņiem metriem sita bez bumbas apturēšanas, bet laukuma saimniekiem talkā nāca vārtu stabs.

Līdz nākamajam momentam bija jāgaida tikai divas minūtes – Andris Krušatins viltīgi nogādāja bumbu soda laukumā, Vladislavs Kozlovs sita ar galvu, un komandu “Riga” glāba tikai Roberta Ozola teicamā spēle vārtos, pārceļot bumbu virs pārliktņa. Pirmā puslaika nogalē M.Kurtišam beidzot izdevās nogādāt bumbu laukuma saimnieku vārtos, taču viņš to paveica tikai ar pārkāpuma palīdzību, par ko saņēma brīdinājumu.

Tieši brīdinājumi kļuva par jelgavnieku lielāko pretinieku, sākoties mača otrajam puslaikam. Vladislavs Kozlovs 53. minūtē savā priekšā ieraudzīja pirmo dzelteno kartīti, pēc trim minūtēm pirms gaisa divcīņas iesita pretiniekam pa degunu un saņēma vēl vienu brīdinājumu, kas automātiski pārvērtās noraidījumā, “Jelgavai” paliekot mazākumā. Tomēr viesi pēc šāda pavērsiena turpināja meklēt laimi pie sāncenšu vārtiem.

Ar skaistu tālsitienu izcēlās Mindaugs Grigarāvičs, bet slaidā lēcienā mājiniekus vēlreiz glāba vārtsargs. Mirkli vēlāk vēl vienu teicamu iespēju neizmantoja Kurtišs. Tikmēr “Riga” aizskrēja vienā bīstamā uzbrukumā un panāca 1:0. Romāns Mickevičs piespēlēja gar vārtiem, bet punktu pie tālā staba pielika Darko Lemajičs, kurš guva savus sestos vārtus sezonā. Lai kā “Jelgava” centās, izglābties neizdevās, tādējādi trīs punkti tika rīdziniekiem.


Foto: no arhīva