ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā notiks izgudrojumu un inovāciju izstāde

LETA

2018. gada 14. jūnijs 09:16

191
Jelgavā notiks izgudrojumu un inovāciju izstāde

Metāla svētku laikā 8. septembrī Jelgavā, Pasta salā, notiks izgudrojumu un inovāciju izstāde “Minox Zemgale 2018”. Dalībai tajā var pieteikties ikviens izgudrotājs bez vecuma ierobežojuma, aģentūru LETA informēja Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC).

Lai pieteiktos izstādei, izgudrotājiem jāvēršas ZRKAC, sniedzot informāciju par sevi un piedāvāto izgudrojumu. Pieteikumi tiek gaidīti līdz 28. augustam.

“Aicinu cilvēkus nebaidīties – vienalga, vai viņi ir studenti, izgudrotāji iesācēji vai pieredzējuši speciālisti. Ja ir ko parādīt, droši var piedalīties,” aģentūrai LETA pastāstīja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone.

“Pēc būtības katra izstāde ir veikals, kur izgudrojuma autors var aiznest savu preci pārdošanai, bet izstādes apmeklētāji – atrast labu ideju savai uzņēmējdarbībai,” uzsver Latvijas Izgudrotāju biedrības valdes loceklis Rimis Vaitkus.

Līdzīgas izstādes jau notikušas Latgalē (Daugavpilī), Kurzemē (Liepājā) un Vidzemē (Cēsīs). Visi dalībnieki varēs piedalīties arī starptautiskajā izstādē “Minox 2018” šā gada oktobrī Rīgā.

Pēc žūrijas vērtējuma divu labāko darbu autori Rīgas izstādē kā balvu saņems apmaksātu lidmašīnas biļeti braucienam uz Anglijas universitāšu pilsētu Kembridžu ar iespēju piedalīties starptautiskā triju dienu izgudrojumu un biznesa izglītības seminārā.

Pieteikšanās izstādei pa e-pastu liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv. Piesakoties jānorāda autora/-u vārds, uzvārds; skola/augstskola/institūts/organizācija/uzņēmums (ja pārstāvat); izgudrojuma nosaukums; īss apraksts (līdz tūkstoš rakstu zīmēm); kontaktinformācija – e-pasts, tālrunis, pilsēta/novads; papildus informācija, ko vēlaties sniegt; vai nepieciešams galds, krēsls, elektrības pieslēgums.

Lai veicinātu izgudrotājdarbību Latvijā, kā arī lai sekmētu izgudrojumu reālu ieviešanu dzīvē, izstādes reģionos un Rīgā organizē Latvijas Izgudrotāju biedrība, "CONNECT Latvija" un Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar ZRKAC un LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu.