ZZ.lv ARHĪVS

“Pupuchi” paplašinājuši ražošanas telpas

zz.lv

2018. gada 13. jūnijs 07:13

870
“Pupuchi” paplašinājuši ražošanas telpas

Piedaloties Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projektā, Jelgavas novada pašvaldībai sadarbībā ar pārtikas jomas amatnieku SIA “Zekants” šovasar izdevies pielāgot esošās Jaunsvirlaukas pagasta amatniecības centra “Jaunlīdumi” telpas uzņēmējdarbības attīstībai, informē pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Uzņēmums amatniecības centrā ražotni ierīkoja jau pirms diviem gadiem, sākot ražot kraukšķīgu un veselīgu uzkodu no cūku pupām – “Pupuchi”. Ar projekta piešķirtajiem finanšu līdzekļiem uzņēmums izveidojis gatavās produkcijas fasēšanas telpu un uzglabāšanas noliktavu.

“Piešķirtie projekta līdzekļi ļāva mums esošajās telpās veikt ne vien kosmētisko remontu, bet arī tās pielāgot mūsu ražošanas procesiem. Vitāli svarīgi mums bija paplašināt ražošanas telpas, lai vienlaicīgi varētu norisināties vairāki ražošanas posmi. Esam izveidojušas gatavās produkcijas iepakošanas cehu un uzglabāšanas noliktavu. Līdz ar paplašināšanos tagad varam nodrošināt divus tehnoloģiskos procesus – gan produkcijas ražošanu, gan gatavās produkcijas fasēšanu. Līdz šim šie procesi tika realizēti nodalīti laikā, kas ievērojami paildzināja visu tehnoloģisko procesu īstenošanu. Esam aprēķinājušas, ka līdz ar projekta realizēšanos mūsu ražošanas apjoms palielinājies pieckārtīgi,” stāsta uzņēmuma pārstāve Kristīne Ozoliņa. Pašlaik uzņēmums piedāvā 11 dažādu produktu. Kāpinot ražošanas apjomu, pieņemti arī divi jauni darbinieki, kas strādā tieši ražošanā. Šovasar plānots pircējiem piedāvāt jaunu produktu, kas ražots no Latvijas zemnieku izaudzētā, – grauzdētas “Mini” pupas. Pašlaik ražošanai lielās dārza cūku pupas tiek importētas no Spānijas.

Sadarbība ar uzņēmumu SIA “Zekants” pašvaldībai aizsākās 2016. gadā, kad uzņēmums piedalījās pašvaldības biznesa ideju konkursā “Esi uzņēmējs Jelgavas novadā”. Saņemot pašvaldības starta kapitālu 1500 eiro apmērā un noslēdzot īres līgumu ar pašvaldību, uzņēmums amatniecības centrā “Jaunlīdumi” izveidoja ražotni. Sākotnēji uzņēmumā darbojās vien idejas realizētājas – māsas Zanda Ozola un Kristīne Ozoliņa –, bet, saprotot, ka viņu radītais veselīgais kraukšķis tirgū kļūst arvien populārāks, māsas nolēma palielināt ražošanas apjomus.

Kopprojekta īstenošanas laikā par projekta realizēšanu un ieviešanu atbildīga bija Jelgavas novada pašvaldība. Tā kā uzņēmums savu ražotni izvietojis pašvaldībai piederošās telpās, telpu kosmētiskajam remontam pašvaldība piešķīra savus budžeta līdzekļus. Kopējais projekta finansējums ir 19 462 eiro: publiskais finansējums 12 867 eiro, SIA “Zekants” ieguldījums – 3238 eiro, pašvaldības līdzfinansējuma daļa – 3357 eiro.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība