ZZ.lv ARHĪVS

Platones ciematā joprojām nav ūdens

Andra Ozola

2018. gada 11. jūnijs 15:34

319
Platones ciematā joprojām nav ūdens

Jau pusotru nedēļu – no 31. maija, kad dzeramā ūdens piesārņojuma dēļ tika slēgta centralizētā ūdensapgāde Platones ciematā – pagasta iedzīvotāji piecieš ūdens trūkumu. Avārijā vainojams pirms 47 gadiem veiktā 240 metru dziļā pazemes urbuma sabrukums, un notiek jauna – pagaidu – urbuma veidošana.

“Mēs kā iedzīvotāji neko īsti nezinām. Zinām tikai, ka urbumu taisa, bet, cik tālu tikts, nezinām. Pieciešam. Ko darīs? Upe ir tepat blakus, un mazgāties var aiziet uz upi. Cilvēki ir izpalīdzīgi – radi un draugi piedāvā izmazgāt veļu. Nelaimēs cilvēki saliedējas,” stāsta Platones pagasta pārvaldes lietvede Inga Rezevska.

Pēc “Jelgavas novada KU” valdes priekšsēdētājas Antras Alksnes iepriekš teiktā, pašlaik vēl notiek urbšanas darbi. Piektdienas optimistiskais scenārijs bija izurbt līdz 40 metru dziļumam un strādāt arī sestdien.

Plānots urbt dziļāk, nekā sākotnēji paredzēts. Ūdens padevi Platones ciematam atjaunot tika solīts nedēļas sākumā, piebilstot, ka jau ir nomainīti filtri un izbūvēts jaunais ūdens pievads.

Līdz tam Platones ciemata iedzīvotājiem būs jādzīvo līdzšinējā režīmā un ūdeni turpinās pievest mucās. Pievestā ūdens kvalitāte atbilst visām dzeramā ūdens kvalitātes prasībām, uzsver “Jelgavas novada KU” vadītāja.

Tiklīdz urbums būs izurbts, ūdens padeve tiks atjaunota, vienlaikus veicot arī sistēmas skalošanu. Pirmās trīs dienas pēc skalošanas ūdens vēl nebūs derīgs dzeršanai, tāpēc joprojām tiks piegādāts mucās. Par pilnīgu ūdens padeves atjaunošanu liecinās fakts, ka ūdens mucas tiks novāktas, skaidro A.Alksne.


Foto: valmieraszinas.lv