ZZ.lv ARHĪVS

Platonē ūdensapgādi plāno atjaunot nākamās nedēļas sākumā

Andra Ozola

2018. gada 8. jūnijs 12:51

753
Platonē ūdensapgādi plāno atjaunot nākamās nedēļas sākumā

Pēc 31. maija, kad dzeramā ūdens piesārņojuma dēļ tika slēgta centralizētā ūdensapgāde Platones ciematā un noskaidrojies, ka šajā avārijā vainojams pirms 47 gadiem veiktā 240 metru dziļā pazemes urbuma sabrukums, pašlaik turpinās jauna pagaidu urbuma veidošana.

“Jelgavas novada KU” valdes priekšsēdētāja Antra Alksne stāsta, ka pašlaik vēl notiek urbšanas darbi un šodienas (piektdienas) optimistiskais scenārijs ir izurbt līdz 40 metru dziļumam.

“Plānojam urbt dziļāk, nekā sākotnēji paredzēts, jo citādi nespētu ūdeni attīrīt. Urbsim arī sestdien. Ūdens padeve Platones ciematā tiks atjaunota nākamās nedēļas sākumā,” uzsver A.Alksne, piebilstot, ka jau ir nomainīti filtri un izbūvēts jaunais ūdens pievads.

Līdz tam vēl vismaz trīs dienas Platones ciemata iedzīvotājiem būs jādzīvo līdzšinējā režīmā un ūdeni turpinās pievest mucās. Pievestā ūdens kvalitāte atbilst visām dzeramā ūdens kvalitātes prasībām, turpina “Jelgavas novada KU” vadītāja.

A.Alksne stāsta, ka šopirmdien Platonē iedzīvotāju sapulcē cilvēkus informējusi par izveidojušos situāciju. Uz sapulci bija ieradušies aptuveni 100 pagasta iedzīvotāju. Tāpat “Jelgavas novada KU” vadītāja sazvanījusies un pārrunājusi notiekošo ar Platones ciemata daudzdzīvokļu māju vecākajiem.

Tiklīdz urbums būs izurbts, ūdens padeve tiks atjaunota, vienlaikus veicot arī sistēmas skalošanu. Pirmās trīs dienas pēc skalošanas ūdens vēl nebūs derīgs dzeršanai, tāpēc joprojām tiks piegādāts mucās. Par pilnīgu ūdens padeves atjaunošanu liecinās fakts, ka ūdens mucas tiks novāktas, skaidro A.Alksne.


Foto: Gaitis Grūtups