ZZ.lv ARHĪVS

Par zādzību no naftas vada Glūdā piespriesti nosacīti sodi

LETA

2018. gada 4. jūnijs 10:28

693
Par zādzību no naftas vada Glūdā piespriesti nosacīti sodi

Par Jelgavas novadā pastrādātu naftas zādzību no naftas vada deviņu personu grupējumam tiesa piespriedusi nosacītus sodus, aģentūru LETA informēja Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Apsūdzētie lietā ir Mihails Šapars, Sergejs Zaicevs, Artūrs Neliuss, Artūrs Gorlovs, Sergejs Vladiko, Aivis Aleksējevs, Oļegs Zolotarjovs, Deniss Smuļko un Igors Kovals.

Grinšpone skaidroja, ka visi apsūdzētie savu vainu atzina. Visiem deviņiem brīvības atņemšanas sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku. Noteikto sodu ilgums ir no diviem gadiem līdz trim gadiem un pieciem mēnešiem.

Pagājušajā nedēļā lietā pasludināts saīsinātais spriedums, taču lietas dalībnieki var lūgt pilna sprieduma sagatavošanu, un tad tiesas lēmumu būs iespējams pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka grupējumam celta apsūdzība par naftas un naftas produktu vada tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par zādzību.

Organizētā grupa tīši bojāja augsta spiediena maģistrālo naftas produktu vadu un veica naftas produktu zādzību. Zaudējumi par vada bojāšanu sasniedza 3589 eiro, bet zādzību rezultātā nodarīti 1526 eiro zaudējumi.

Noziegumi pastrādāti ilgākā laika posmā Jelgavas novada Glūdas pagastā.


Foto: no arhīva