ZZ.lv ARHĪVS

“Agrofirmai Tērvete” atļauts izteikt “Kurzemes CMAS” akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu

LETA

2018. gada 1. jūnijs 08:11

206
“Agrofirmai Tērvete” atļauts izteikt “Kurzemes CMAS” akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi “Agrofirmai Tērvete” izteikt “Kurzemes ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacijas” (“Kurzemes CMAS”) akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, pavēstīja komisijā.

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā būs 1,76 eiro.

Komisijā norādīja, ka 2018.gada 30.aprīlī “Kurzemes CMAS” akcionāri nolēma izslēgt kompānijas akcijas no regulētā tirgus. Par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus balsoja divi lielākie akcionāri - “Agrofirma Tērvete” un “Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienība”. Tādējādi minētajiem akcionāriem radās pienākums izteikt kompānijas akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam.

Plānot, ka akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu “Kurzemes CMAS” akcionāri varēs pieņemt 30 dienu laikā, sākot ar nākamo darba dienu pēc paziņojuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī".

“Kurzemes CMAS” akciju kapitālu veido 876 000 akciju 0,7 eiro nominālvērtībā. Pēc biržas “Nasdaq Riga” jaunākajiem datiem, 2018.gada aprīļa beigās “Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienībai” piederēja 51,74% “Kurzemes CMAS” akciju, bet “Agrofirmai Tērvete” – 29,83%.

“Kurzemes CMAS” pagājušajā gadā strādāja ar auditēto apgrozījumu 891 912 eiro apmērā, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī cieta zaudējumus 38 149 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

“Kurzemes CMAS” lielākie akciju īpašnieki ir “Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienība” un “Agrofirma Tērvete”. “Kurzemes CMAS’” akcijas kotē “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā.