ZZ.lv ARHĪVS

Vigitas Pumpures lugas šoreiz “pa nopietno”

Gaitis Grūtups

2018. gada 31. maijs 10:06

147
Vigitas Pumpures lugas šoreiz “pa nopietno”

Rītvakar pirmizrāde uz Codes pamatskolas skatuves, kur vietējais amatierteātris rādīs mūsu novadnieces Vigitas Pumpures lugu “Sonāte vijolei un klavierēm”, kas līdz šim nevienā teātrī nav iestudēta. Savukārt 9. jūnijā Sesavas pagasta svētkos šim pašam Codes amatierteātrim “Spēlētprieks” būs otra pirmizrāde ar V.Pumpures lugu “Spietu laiks”, kas jau ir spēlēta arī citos amatierteātros.

Pašai autorei ir gandarījums, ka līdz ar “Sonātes vijolei un klavierēm” iestudēšanu visas piecas viņas lugas ir aizgājušas tautā un darbs nav darīts pa tukšo. Par sadarbību ar Codes amatierteātri Vigita Pumpure teic, ka tā ir īpaša draudzība. Codē cilvēki ir tik lieli teātra cienītāji, ka režisorei Solvitai Rotbergai nākas strādāt ar divām aktieru trupām reizē. Tādēļ arī ir divas pirmizrādes pēc kārtas. Turklāt visai interesants ir fakts, ka Codē nav kultūras nama, tādēļ teātra mēģinājumi un izrādes notiek vietējā pamatskolā.

Vigita Pumpure teic, ka visas viņas lugas ir par attiecībām, bet velti būtu meklēt prototipus kādā konkrētā mājā vai ciemā. Taču noteikti ietekme ir dzīves pieredzei, procesiem valstī un sabiedrībā.


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 31. maija “Zemgales Ziņās”