ZZ.lv ARHĪVS

Izsaka pateicību uzņēmējiem (FOTO)

Agnese Leiburga

2018. gada 24. maijs 16:23

14101
Izsaka pateicību uzņēmējiem (FOTO)

Jelgavas novada svētku periodā sveikti Jelgavas novada uzņēmēji. Godināšanas pasākumā sumināti uzņēmēji deviņās nominācijās, kā arī izteiktas vairākas pateicības. Konkurss “Jelgavas novada uzņēmēju gada balva” notika jau septīto reizi. Konkurss ir pašvaldības centieni līdzās lielajiem uzņēmumiem pamanīt un novērtēt mazos, līdzās mājražotājiem – augošos ražošanas uzņēmumus, līdzās patstāvīgajām un šķietami pašpietiekamajām zemnieku saimniecībām – arī tos, kas tikai sasparojušies spert soļus uzņēmējdarbībā, informē pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Nominācijā “Gada lauksaimnieks” par laureātu kļuva zemnieku saimniecība “Akācijas” Sesavas pagastā. Saimniecība darbojas jau no 1994. gada, audzējot rapsi, graudus un pupas. Līdzās “Akācijām” sumināta arī zemnieku saimniecība “Ziemeļi” no Glūdas pagasta, ko Jelgavas novada pašvaldība šogad izvirzījusi kā “Gada lauksaimnieku” Zemgales Plānošanas reģiona konkursam. Saimniecībā rosās Juris un Regīna Kaņepes.

Nominācijā “Gada ražotājs” sumināts “ML koks” jeb “Ziedkalnes stropi” īpašnieks Madars Lasmanis, kurš rūpējas par bišu stropu ražošanu. Par “Darbiniekam draudzīgāko darba devēju” atzīts viens no savas jomas profesionāļiem un viesmīlības uzņēmumu vaļiem Jelgavas novadā, kuru konkursam pieteica paši darbinieki. Tā ir zemnieku saimniecības “Līči” kafejnīca “Zemnieku cienasts”, kuru vada Vita Šķiņķe. Jūnija sākumā kafejnīca atzīmēs 20 gadu pastāvēšanas jubileju.

Nominācijā “Gada mājražotājs” sveikta meistare, kas filigrāni rada apēdamu mākslu – dažādas formas smilšu mīklas cepumus ar gluži vai iztamborētu, krustdūrienos rūpīgi izzīmētu un mežģīņu rakstos izaustu glazūru. Tā ir Anita Strazda ar SIA “Sugar Art”.

“Gada debijas” gods tika uzņēmumam “Easy Pack”. Tā vadītājs Arnis Vējš ar savu uzņēmējdarbību pārnācis no Rīgas uz Kalnciema pagastu, izsolē iegādājies divus neapsildāmus padomju laika angārus, kas pildīti ar stikla vates kaudzēm, vienlaikus aizsācis teritorijas sakopšanu, angāra remontu un ražošanu. “Easy Pack” ražo kartona iepakojumu – gan kastes, kastītes, gan dizaina priekšmetus.

Par “Gada atraktīvāko uzņēmumu” atzīta zemnieku saimniecība “Blūdži”. Jelgavas novadā tā jau ir labi zināms ģimenes uzņēmums, taču saimnieces Ināras Mālkalnes personība radījusi jaunu pievienoto vērtību un “Blūdži” šogad kāpinājuši atpazīstamību kā atvērtā saimniecība – viesmīlīgi pieņem tūristu grupas, ved savā sētā, dārzā, mājā, dod degustēt gatavotos produktus, uz vietas tirgo un rāda šovu, kā var latviski dzīvot laukos.

“Gada pakalpojuma sniedzēja” tituls piešķirts atpūtas kompleksam “Grantiņi” ar restorānu, brīvdienu māju, atpūtas terasēm, sporta laukumu un lapenēm Svētes pagasta Ērmiķu karjeru teritorijā. Savukārt uz “Gada ģimenes uzņēmuma” godu bija vairāki pretendenti, bet par laureātu kļuva Vircavas pagastā saimniekojošajā zemnieku saimniecība “Uzkalniņi”.

Nominācijā “Gada partneris” godināti Ilze un Aldis Melgalvji, kas rosās Berķenes muižā Vilces pagastā. Šajā nominācijā pašvaldība izteica atzinību uzņēmumam “Ābelītes”. Vīndarīšana tagad ir modē, bet “Ābelītes” savu vīnu darina un popularizē pārdomāti. Produkcijas apjoms pērn dubultojies, taču kopumā uzņēmums tiecas pāriet uz stipro dzērienu ražošanu – vilina kalvadoss.

Pateicības un speciālbalvas piešķīra arī finanšu institūcija “Altum” – zemnieku saimniecībai “Vārpas” Elejas pagastā un zemnieku saimniecībai “Vilki” Svētes pagastā.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība