ZZ.lv ARHĪVS

"Igate" – lielākais būvniecības darbaspēka nodokļu maksātājs Zemgalē

zz.lv

2018. gada 12. maijs 20:08

438
"Igate" – lielākais būvniecības darbaspēka nodokļu maksātājs Zemgalē

SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" – uzņēmums, kas bāzēts Jelgavā ar ražotnēm un struktūrvienībām Jelgavas novadā – saņēmusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Atzinības rakstu kā Zemgales plānošanas reģionā lielākais būvniecības nozares darba spēka nodokļu maksātājs 2017. gadā, informē uzņēmuma pārstāvis Jānis Stundiņš.

Forumā "Godīga konkurence Latvijas būvniecībā", ko organizēja biedrība "Latvijas Būvuzņēmēju partnerība", VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā apbalvoja lielākos nodokļu maksātājus būvniecības nozarē, un apbalvojumu kā lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs Zemgales reģionā saņēma SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"". Tādā pašā kategorijā no Rīgas reģiona apbalvojumu saņēma SIA "Filter", Kurzemes reģionā – SIA "UPB Nams", Vidzemes reģionā – SIA "Woltec" un Latgales reģionā – SIA "Ceļi un tilti".

"Esam gandarīti, ka, nekā nesacenšoties, tomēr esam ietrāpījuši Valsts ieņēmumu dienesta topa augšgalā, un tas pierāda, ka "Igate" spēj būt atbilstošā līmenī atbildīga par saviem darbiniekiem un strādniekiem. VID atzinība priecē kā fakts un liecība par to, kas mēs esam un kādi mēs esam," secina uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns, kurš bija ieradies saņemt apbalvojumu.

M.Peilāns norādīja – līdztekus tam, ka "Igatei" ir vairākas sociālās atbildības programmas, kurās uzņēmums atbalsta lietderīgas un rezultatīvas iniciatīvas gan sportā, sākot ar atbalstu futbola klubam "Jelgava", gan izglītībā un zinātnē, ieskaitot neseno atbalstu latviešu ģeologu sekmīgi veiktajai Antarktīdas ekspedīcijai, šāda atzinība ir bezkaislīgs fakts un neapstrīdama liecība tam, ka "Igate" arī ārpus sociālās atbildības programmām savā tiešajā biznesā sniedz pienesumu savai valstij, reģionam un mājvietas pilsētai.

Kā liecina VID apkopotā informācija, būvniecības nozares uzņēmumi kopumā pērn nodokļos valsts kopbudžetā samaksājuši 189,25 miljonus eiro, no tiem sociālās apdrošināšanas iemaksas būvnieki veikuši 152,29 miljonu eiro apmērā, iedzīvotāju ienākuma nodoklis iemaksāts 87,2 miljonu eiro apmērā, uzņēmumu ienākuma nodoklis – 10,9 miljonu eiro apmērā, mikrouzņēmumu nodoklis – 9,29 miljonu eiro apmērā, bet pārējie nodokļi un maksājumi veikti 5,79 miljonu eiro apmērā.

Sociālās apdrošināšanas iemaksas, kā arī IIN iemaksas būvniecības nozarē augušas par 10,8 procentiem, liecina VID apkopotā informācija.


Foto: biedrība "Latvijas Būvuzņēmēju partnerība"