ZZ.lv ARHĪVS

Pārgājienā apmeklēs zirgaudzētavu un kokaudzētavu

zz.lv

2018. gada 8. maijs 13:26

172
Pārgājienā apmeklēs zirgaudzētavu un kokaudzētavu

Apmeklēt Ozolnieku novada zirgaudzētavu “Princis” un kokaudzētavu “Bētras” cikla “Tavas saknes tavā zemē” pārgājienā svētdien, 13. maijā, pulksten 10.20 aicina Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC).

Vienas dienas pārgājiens JRTC gides Inas Jurģes vadībā šoreiz vedīs uz Ozolnieku novada Cenu un Salgales pagastu, maršrutā Brankas–Garoza veicot 17 kilometru kājām. Pārgājiena laikā dalībnieki apskatīs Branku karjera, Garozas skolas apkārtni, Velna grāvi, Namiķu skansti, kā arī skaisto dabu Iecavas upes krastos.

Pārgājiena cikla mērķis ir iepazīstināt ar Jelgavas, Jelgavas un Ozolnieku novada stiprajām ģimenēm, kuras attīsta uzņēmējdarbību, kā arī darbojas tūrisma jomā. Šī pārgājiena pieturas punkti būs pie Pētersonu ģimenes, kas jau daudzus gadus saimnieko zirgaudzētavā “Princis” Branku pusē un trenē zirgus. Savukārt kokaudzētavā “Bētras”, kur vairākās paaudzēs saimnieko Grosu dzimta, tiek audzēti dažādi kokkrūmi un uzņemtas tūristu grupas ar iespēju ne tikai izzināt sezonas darbus un ogu krūmu augšanu, bet arī degustēt rabarberu, dzērveņu un cidoniju sukādes.

Pārgājiena ilgums plānots apmēram septiņas stundas. Pulcēšanās pulksten 10.20 Ozolniekos, Rīgas ielā 44, veikala “Elvi” stāvlaukumā. Izbraukšana ar Jelgavas pilsētas satiksmes autobusu Nr.13 no pieturas “Ozolnieki” maršrutā Dzelzceļa stacija–Brankas pulksten 10.30 (autobusa biļetes cena 1,50 eiro). Pārgājiena sākums Brankās pulksten 11. Pārgājiens noslēgsies Garozā pie autobusu pieturas, no kuras grupa atgriezīsies Jelgavā ar autobusu Garoza–Jelgava pulksten 18.29 (autobusa biļetes cena 1,20 eiro).

Dalībai pārgājienā nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs un apavi. Līdzi jāņem uzkodas un dzeramais ūdens.

Gide Ina Jurģe vadīs jau ceturto cikla pārgājienu, kas līdz šim pulcējis vairāk nekā 60 dalībnieku. Pārgājieni ir gides apņemšanās un dāvana valsts simtgadē reizi mēnesi bez maksas organizēt un vadīt pārgājienu, dāvinot cilvēkiem prieku un pilnvērtīgi pavadītu laiku.

Dalība pārgājienā bez maksas, par viesošanos objektos – 3,50 eiro no personas, autobusa biļete abos virzienos izmaksās 2,70 eiro. Pārgājienam iepriekš jāpiesakās pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai e-pastu inajurge@inbox.lv. Plašāka informācija www.visit.jelgava.lv.


Publicitātes foto