ZZ.lv ARHĪVS

"Doka" K45+ basketbola veterāni izcīna sudraba godalgas

Jānis Tiltiņš

2018. gada 8. maijs 11:08

435
"Doka" K45+ basketbola veterāni izcīna sudraba godalgas

Aprīļa beigās noslēdzies kārtējais Latvijas maksibasketbola čempionāts veterāniem. Arī šogad sacensības pārstāvēja trīs Jelgavas veterānu apvienības "Doks" komandas. Visveiksmīgāk šo čempionātu šajā sezonā aizvadīja K45+ vecuma grupas vienība, tiekot pie sudraba medaļām.

K45+ veterāni regulārajā čempionātā izcīnīja septiņas uzvaras, piedzīvoja četrus zaudējumus un vienā spēlē dueli noslēdza ar neizšķirtu rezultātu. Ar šādu bilanci "doki" ierindojās 3. pozīcijā, kas garantēja iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Pusfinālā jelgavniekiem bija jātiekas ar regulārā čempionāta otro spēcīgāko vienību "Lapmežciems". Rīgā, "Turības" sporta zālē, kur norisinājās izšķirošie mači, "Doki" bija pārāki visos svarīgākajos spēles komponentos un samala miltos pretinieku ar 73:49.

Produktīvs sniegums Andrim Loginam, kurš realizēja astoņus tālmetienus, kopumā sakrājot 26 punktus. Savukārt Gints Bumbieris guva 15 punktus un izcīnīja 14 bumbas zem groziem, bet Saulvedis Šalājevs pievienojās ar desmit punktiem un astoņām atlecošajām bumbām.

Finālā Jelgavas veterāni tikās ar spēcīgo "Ventspils" komandu, kurai pārliecinoši tika zaudēts abās regulārā turnīra spēlēs. Šoreiz viss izšķīrās otrajā ceturtdaļā, kurā kurzemnieki bija pārāki ar 21:9. Atlikušajā spēles laikā ritēja līdzīga spēkošanās, taču "doki" nespēja pietuvoties rezultātā un piedzīvoja zaudējumu ar 68:78.

A.Logins šoreiz spēles protokolā atzīmējās ar 21 punktu, bet Māris Ozoliņš pievienojās ar 12 punktiem, četrām rezultatīvām piespēlēm un septiņām pārtvertām bumbām. Pretinieku rindās neapturams bija ilggadējais Latvijas izlases basketbolists Aigars Bernāts, kurš guva 30 punktus un izcīnīja 18 atlecošās bumbas.

Latvijas maksibasketbola čempionāta K45+ sudraba medaļu ieguvēji – Salvis Dille, Jānis Bacāns, Gints Bumbieris, Agris Dambergs, Juris Siliņš, Uldis Krūklītis, Andis Kārkliņš, Saulvedis Šalājevs, Gints Reins, Andris Logins, Māris Ozoliņš, Dins Ušvils, Roualds Zessers, Juris Kļaviņš.

Tikmēr K40+ vecuma grupā "Doki" šosezon palika bez medaļām. Pusfinālā Jelgavas basketbola veterāni ar 53:95 atzina nākamo čempionu "Baltic Woods tr./Garkalne" pārākumu, bet spēlē par bronzas godalgām jelgavnieki ar 69:81 piekāpās ventspilniekiem. Bronzas mačā ar 14 punktiem izcēlās Alvis Lānso un Dins Ušvils.

K50+ grupā "Doki" regulārajā turnīrā izcīnīja četras uzvaras, piedzīvoja septiņus zaudējumus un reizi spēlēja neizšķirti, kopsummā sakrājot 21 punktu, ar ko bija par maz, lai kvalificētos izslēgšanas turnīram. Šīs vienības sastāvā teicams sniegums sezonas laikā Jurim Kļaviņam, kurš 11 spēlēs vidēji guva 20 punktus un izcīnīja 10,8 atlecošās bumbas.


Foto: no Saulveža Šalājeva albuma