ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā realizēs 33 iedzīvotāju idejas

zz.lv

2018. gada 7. maijs 09:11

680
Jelgavas novadā realizēs 33 iedzīvotāju idejas

Jelgavas novada pašvaldības finansētajā projektu konkursā “Mēs savai videi 2018” šogad saņemti 46 projektu pieteikumi, no kuriem žūrija lēmusi atbalstīt 33 iedzīvotāju idejas kopsummā par 22 700 eiro, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Aktīvākie ideju iesūtītāji bija no Glūdas, Līvbērzes, Platones, Valgundes, Zaļenieku, Svētes un Lielplatones pagasta. Projektu īstenošanu varēs uzsākt 7. maijā.

Projektu konkurss bija izsludināts visos 13 Jelgavas novada pagastos, lai sniegtu pozitīvu ieguldījumu apkārtējās vides uzlabošanā un teritorijas sakopšanā, veicinātu iedzīvotāju aktivitāti un atbildību par savas dzīves vides kvalitātes uzlabošanu, iesaistoties sabiedrībai derīgā darbā.

“Jelgavas novada pašvaldība šogad budžetā šim projektu konkursam atvēlējusi 23 000 eiro. Ar katru gadu iesniegtās idejas kļūst arvien kvalitatīvāk pamatotas un noformētas, tādēļ ne velti pērn palielinājām finansējumu par 10 000 eiro,” teic Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte. “Daļa pieteikumu šogad bija līdzīgi. Piemēram, vairāki iedzīvotāji vēlējās labiekārtot māju pagalmus, sporta aktivitāšu laukumus vai savu daudzdzīvokļu māju kāpņu telpas. Izskatot iesniegumus, secinājām, ka iedzīvotāju vēlmes ir ļoti līdzīgas, dažkārt pat vienādas, bet iesniegto pieteikumu detalizācija, aprēķini un noformējumi atšķirīgi. Priekšroku guva tie pieteicēji, kuri ne vien bija izpildījuši formāli visu konkursa nolikumā prasīto, bet arī ietvēra papildu informāciju – rūpīgas skices, aprakstus, izstrādātu konceptu, fotogrāfijas, oriģinālāk pamatotu ideju vai paredzamu lielāku iedzīvotāju līdzdalību projekta īstenošanā. Tāpat mums ir svarīga arī projekta izstrādes gatavības pakāpe. Vēlos aicināt tos iedzīvotājus, kuri šogad neguva apstiprinājumu, tomēr nemest plinti krūmos, bet līdz nākamajai reizei, kad atkal izsludināsim konkursu, pārskatīt savus projektu pieteikumus, mazliet tos uzlabot un piedalīties atkārtoti.”

Maksimālā summa, ko saskaņā ar projekta nolikumu pašvaldība piešķir vienam projektam, ir 750 eiro. Projektus īstenot iedzīvotāji varēs jau no 7. maija un turpināt līdz 30. septembrim. Pēc projektu realizācijas pašvaldība plāno diviem vai trim labākajiem projektiem piešķirt naudas balvu. Kopējais naudas fonda apmērs ir 300 eiro.


Foto: Raitis Puriņš