ZZ.lv ARHĪVS

Joprojām “Ielūdz Ozolnieki” (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 6. maijs 22:14

17733
Joprojām “Ielūdz Ozolnieki” (FOTO)

Mēnesi vēlāk nekā ierasts startējis gadskārtējais garo distanču seriāls “Ielūdz Ozolnieki”, kas šodien trasē ap Ozolnieku ezeru pulcēja ap 60 gargabalu cienītāju. “Atbildīgo darbinieku maiņas novada domē aizkavēja pasākuma saskaņošanu, tādēļ aprīļa kārta izpalika,” skaidro Ilze Pelēce, kas amatā nomainījusi ilggadējo skrējēju kluba “Ozolnieki” vadītāju Juri Bērziņu.

Ievadā spēkus 300 metru garā maršrutā samēroja desmit bērnu, pēc tam startēja 2 un 10 kilometru skrējēji, un visbeidzot starts tika dots 5 kilometriem, kur, kā ierasts, bija kuplākais sāncenšu skaits – teju trīs desmiti dažāda vecuma un dzimuma sportistu, sākot no S11 grupas meitenēm līdz V80 kungiem.

Ātrākie “desmitniekā” finiša secībā bija jelgavnieki Māris Ostelis (V19), Roberts Freimanis (V15) un rīdzinieks Andrejs Priedītis (V50), dāmām – trīs S19 grupas skrējējas: mājiniece Dace Kovaļevska, jelgavnieces Guna Ostele un Iveta Poiša.

“Piecīti” no vīriem pirmais pieveica jelgavnieks Žanis Jevsins (V15), aiz viņa Aleksandrs Azarevičs (Rīga, V60) un Valdis Ķerubiņš (Jelgava, V40), sievietēm ātrākās trīs S19 grupas konkurentes – baušķeniece Elīna Barone, ozolniece Ilze Kaprāne un jelgavniece Vita Kozuliņa.

Divos kilometros ātruma pārsvars bija jaunajiem Bauskas skrējējiem. Uzvarēja Ernests Limbergs (V11) un Selīna Balakane (S11), meitenēm arī otrajā un trešajā vietā baušķenieces Anna Kose (S11) un Kintija Gurkovska (S11), zēniem gan vietu sadalē iejaucās arī jelgavnieks Ralfs Konovs (V11), finišēdams otrais, un ozolnieks Jaroslavs Orbidāns (V07) ar trešo ātrāko laiku.

Seriāla nākamās kārtas – 3. jūnijā, 1. jūlijā, 2. un 23. septembrī.


Foto: Ruslans Antropovs. Vairāk par “Ielūdz Ozolnieki 2018” lasiet 10. maija “Zemgales Ziņās”.