ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavai sudrabs, Ozoliņa un Kārkle – talantu pieciniekā

Jānis Tiltiņš

2018. gada 6. maijs 21:50

592
Jelgavai sudrabs, Ozoliņa un Kārkle – talantu pieciniekā

Jelgavas BJSS U19 meiteņu basketbola komanda un treneris Harijs Zelčs paveikuši vēsturisku panākumu, izcīnot sudraba medaļas Latvijas jaunatnes basketbola līgas čempionātā (LJBL). Pēdējo 20 gadu laikā šī ir pirmā Jelgavas meiteņu komanda, kas izcīnījušas medaļas vecākajā grupā.

Divās sīvās spēlēs pārvarējušas ceturtdaļfināla kārtu, kurā jelgavnieces divu spēļu summā ar 106:103 pieveica leģendārā trenera Pētera Višņēvica vadīto "Saldus" vienību, pusfinālā stājās pretim "Daugavpilij".

H.Zelča vadītās basketbolistes spēli iesāka pārliecinoši un jau pirmajā ceturtdaļā iekrāja 12 punktu pārsvaru. Pēc puslaika pārsvars tika iekrāts jau līdz 14 punktiem, taču spēles turpinājumā pretinieces sasparojās un spēja rezultāta starpību samazināt. Pamatlaika pēdējā ceturtdaļā produktīvi darbojās Katrīna Kārkle, kas realizēja piecus no sešiem soda metieniem, bet divas minūtes līdz mača beigām Diāna Dude realizēja vienu no diviem brīvmetieniem, panākot 68:63. Atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar lērumu neprecīzu raidījumu, un "Jelgava" svinēja laimīgu uzvaru, iekļūstot sacensību finālā.

K.Kārkle visā spēlē sakrāja 19 punktus, izcīnīja septiņas bumbas un izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus. Ance Ozola realizēja četrus tālmetienus, gūstot 12 punktus, bet Diāna Dude tika pie 11 punktiem un 20 atlecošajām bumbām, turklāt 12 no tām izcīnot pie pretinieču groza.

LJBL finālu noslēdzošajā dienā Rīgas 49. vidusskolā "Jelgava" stājās pretim čempionāta favorītēm vienībai "Rīga/Rīdzene", kuras sastāvā spēlē liela daļa Latvijas jauniešu izlašu dalībnieces, kas ikdienā slīpē meistarību "TTT Rīga" basketbola sistēmā. Aizvadot tikai divas līdzīgas ceturtdaļas, rīdzinieces šoreiz bija galvu pārākas, izcīnot uzvaru pār jelgavniecēm ar 87:48. Ronda Ozoliņa bija rezultatīvākā spēlētāja ar 13 gūtajiem punktiem. Pa astoņiem punktiem K.Kārkles un Enijas Ķīvītes kontā, bet D.Dude protokolā atzīmējās ar sešiem punktiem, 12 atlecošajām bumbām un deviņiem izprovocētiem pārkāpumiem.

Čempionāta talantu pieciniekā tika iekļautas divas "Jelgavas" basketbolistes – Katrīna Kārkle un Ronda Ozoliņa. K.Kārkle četrās izslēgšanas spēlēs izcēlās ar 13,5, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, savukārt R.Ozoliņa atzīmējās ar 11,5 punktiem un 2,8 rezultatīvām piespēlēm.

2018. gada LJBL sudraba medaļas ieguvējas – Diāna Dude, Līva Kokoreviča, Loreta Beitāne, Sindija Smirnova, Enija Ķīvīte, Anda Landsberga, Lāsma Vītola, Ronda Ozoliņa, Katrīna Kārkle, Diāna Brunava, Ance Ozola un Undīne Augule. Treneris – Harijs Zelčs.


Foto: Ruslans Antropovs un no komandas albuma