ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieces revanšējas Saldū un iekļūst LJBL pusfinālā

Jānis Tiltiņš

2018. gada 5. maijs 12:14

211
Jelgavnieces revanšējas Saldū un iekļūst LJBL pusfinālā

Jelgavas BJSS U19 vecuma grupas meiteņu komanda Latvijas jaunatnes basketbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā ar 56:51 sakāva pretinieces un iekļuva sacensību pusfinālā. Divu spēļu summā Harija Zelča vadītā komanda triumfēja ar 106:103.

Līdzīgi kā pirmajā abu komandu duelī, arī šis bija ļoti sīvs un mazrezultatīvs. Jelgavas basketbolistes soli pa solim nelielu pārsvaru ieguva ar katru nākamo ceturtdaļu un svinēja laimīgu uzvaru, iekļūstot pusfinālā.

Šoreiz viena no galvenajām varonēm bija Katrīna Kārkle, kura 35 minūšu laikā guva 16 punktus, izcīnīja astoņas atlecošās bumbas, pārtvēra sešas bumbas, kā arī uzrādīja augstu lietderības koeficientu (22) un reģistrēja komandā augstāko +/– rādītāju vienībā +10. Ar 11 punktiem pievienojās Sindija Smirnova, bet Diāna Dude sakrāja deviņus punktus, 11 atlecošās bumbas un izprovocēja desmit noteikumu pārkāpumus.

Pusfinālā jelgavniecēm pretim stāsies "Daugavpils" komanda, kas regulārajā čempionātā spēlēja Latvijas sieviešu basketbola līgā. Savukārt otrajā pusfināla pārī tiksies "Rīga/Rīdzene" un "Liepāja". Spēles tiks aizvadītas 5. un 6. maijā Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē.