ZZ.lv ARHĪVS

Tradīciju pārņem “Brīvības stafetes” (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 5. maijs 12:08

27218
Tradīciju pārņem “Brīvības stafetes” (FOTO)

Maija stafetes Jelgavas ielās, kuru tradīcija saglabājusies teju septiņdesmit gadu garumā, šogad ieņēmušas vietu starp valsts simtgadei veltītajiem pasākumiem un norisinājās Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā 4. maijā. “Domāju, ka gan norises datumu, gan nosaukumu “Brīvības stafetes” saglabāsim arī turpmāk,” paredz Jelgavas Sporta servisa centra direktora vietniece Maija Actiņa.

Skolu komandu sacensības Lielajā ielā, kā pēdējos gados ierasts, norisinājās pa vecuma grupām ap pusotru kilometru garā distancē ar astoņiem stafetes posmiem, bet noslēgumā uz starta stājās jebkura vecuma sportiski interesenti, kas bija gatavi visu distanci pieveikt vienā paņēmienā.

Gandrīz visās grupās notika sīva cīņa līdz pat pēdējam metram, bet 4.–5. klašu konkurencē jauktajām komandām pat nācās piešķirt divas pirmās vietas, jo 4. vidusskolas un 4. sākumskolas panākums bez fotofiniša nebija sadalāms. Trešais ātrākais šajā grupā bija 3. sākumskolas skrējēju astoņnieks.

6.–7. klašu grupā kā meitenēm, tā zēniem pirmo vietu ieņēma Valsts ģimnāzija, otrās un trešās finišēja attiecīgi 4. vidusskolas un 6. vidusskolas meitenes, bet puišiem – 5. vidusskola un Spīdolas ģimnāzija.

8.–9. klašu grupas meitenes vietas sadalīja pēdējos metros, kad priekšā izvirzījās 4. vidusskola, bet Spīdolas ģimnāzijai izdevās izraut otro pozīciju, atstājot Valsts ģimnāziju trešajā. Jauniešiem savukārt ātrākā bija Valsts ģimnāzija, nākamā finišēja 4. vidusskola, bet trešo vietu ieņēma 6. vidusskola.

Dinamiska spara pārpilnas kā allaž bija vidusskolēnu cīņas. Meitenēm ātrākā 6. vidusskola, otrajā vietā 5. vidusskola, trešā tika Valsts ģimnāzijas komandai. Puišu cīņā savu čempionu titulu aizstāvēja Spīdolas ģimnāzija, vicečempionos atstājot Valsts ģimnāziju, bet bronzas medaļniekos – 6. vidusskolu. “Iespējams, būs kāds piektais gads, kad mums izdodas uzvarēt,” lēš “spīdoliešu” sporta skolotājs Jānis Rihards un atklāj, ka panākuma kaldināšanā līdz ar dažiem vieglatlētiem piedalījās arī hokeja, futbola un šorttreka pārstāvji.

No divām vispārējā grupā startējušajām komandām, kur noteikumi prasīja dalībniekos iekļaut vismaz divas sievietes, ātrākais bija astoņnieks ar nosaukumu “Ašie jelgavnieki”, bet otro vietu ieņēma “Jelgavas Tehnikums”.



Foto: Raitis Puriņš