ZZ.lv ARHĪVS

“JLSS U18” jātic saviem spēkiem un veiksmei (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 13. aprīlis 10:06

614
“JLSS U18” jātic saviem spēkiem un veiksmei (FOTO)

“JLSS U18” atlikušas divas spēles līdz regulārā čempionāta beigām, bet komanda pagaidām nav spējusi iekļūt izslēgšanas kārtā un ieņem sesto vietu turnīra tabulā. Lai gūtu iespēju cīnīties par medaļām, jelgavniekiem jāuzvar abās spēlēs un jācer uz “Venta 2002” zaudējumu pēdējā spēlē.

“JLSS U18” jau kopš februāra sākuma cīnās par iespēju iekļūt izslēgšanas spēļu kārtā. Tomēr ne viss ir izdevies, kā tam būtu jābūt. Komanda ir laba, bet tai bieži pietrūkst koncentrācijas uz spēli un tā pielaiž muļķīgas kļūdas. “JLSS U18” var uzvarēt jebkuru komandu čempionātā, bet tikai tad, kad spēlē kā komanda un ieklausās savos treneros. Gan kluba vadība, gan vecāki, gan Jelgavas hokeja fani ļoti pārdzīvo par komandu un īpaši par tās neveiksmēm. Visi ļoti cer, ka jaunieši spēs vienoties kopējai cīņai un radīt brīnumu.

Pēdējos divos mēnešos komandai nācās aizvadīt spēles ar turnīra līderiem. Dažās spēlēs pierādot savus spēkos, bet dažās padodoties bez cīņas. 10. februārī spēlē “JLSS U18” tikās ar vieniem no līderiem “HS Rīga 2002”, pamatlaiku noslēdza ar neizšķirtu rezultātu, bet zaudējums tika atzīts pēcspēles metienos 1:2 (0:1; 0:0; 1:0). Pēc spēles jaunieši paši bija patīkami pārsteigti, ka spēj uzrādīt tādu rezultātu pret spēcīgu pretinieku.

24. februārī “JLSS U18” tikās ar turnīra pirmās vietas īpašnieci “Liepājas SSS” un ar Jāņa Ričarda Kārkliņa gūtiem vārtiem pēcspēles metienos izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6:5 (2:1; 1:2; 2:2). Jau šķita, ka komanda atradusi pārliecību savos spēkos, bet tad 10. martā izbraukumā liepājnieki sagrāva mūsu jauniešu ar rezultātu 1:11.

17. martā “JLSS U18” tikās ar otrās vietas īpašnieci “Lido” un atkal pārsteidza paši sevi, jo pēcspēles metienos ar Roberta Mezīša gūtajiem vārtiem tika pievarēts vēl viens līderis – 2:1 (0:0; 0:1; 1:0). Lieliskie panākumi tika vienkārši norakstīti 31. martā, kad, tiekoties ar piektās vietas īpašnieci “Mārupi/AKO”, mūsu puiši zaudēja ar rezultātu 1:3 (0:2; 1:0; 0:1). Šis zaudējums tika pārdzīvots īpaši, jo tika zaudēti ļoti svarīgi trīs punkti.

7. aprīlī “JLSS U18” izrēķinājās ar saviem tuvākajiem pretiniekiem turnīra tabulā – “Daugavpils BJSS”. Jelgavnieki spēlē guva sešus vārtus, ļaujot savos vārtos ieraidīt vien divas ripas – 6:2 (1:2; 1:0; 4:0). 8. aprīlī jelgavnieki vēl vienu reizi tikās ar spēcīgo “Lido” vienību, kuru šoreiz pārliecinoši pieveica ar rezultātu 4:2 (1:0; 1:2; 2:0).

Teorētiski “JLSS U18” vēl var iekļūt izslēgšanas kārtā, bet par šādu iespēju būs pamatīgi jāpacīnās, jo 29. aprīlī ir jāpieveic “Pārdaugava”, bet 30. aprīlī krietni spēcīgāks pretinieks – “HS Rīga 2002”. Tāpat jācer uz to, ka “Venta 2002” 20. aprīlī varētu piekāpties “Lido”. Noteikti ir jāņem vērā, ka nekas nav zaudēts līdz brīdim, kad esi nolēmis padoties. Bet padodoties gan jāņem vērā, ka nekādu panākumu negūsi un varēsi nožēlot, ka bezjēdzīgi tērēji laiku. Mums vajadzīga tikai uzvara.


Foto: Ruslans Antropovs